Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Maria Grapini: Cei care dețin spații în stațiunile turistice, dar sunt lăsate în paragină, să fie amendați

Maria Grapini: Cei care dețin spații în stațiunile turistice, dar sunt lăsate în paragină, să fie amendați(711)

Persoanele care dețin proprietăți în stațiunile turistice din România și nu le îngrijesc ar putea fi amendate cu sume cuprinse între 100 și 150 de euro pentru fiecare sută de metri pătrați, a anunțat ministrul delegat pentru Turism, Maria Grapini.

Ministrul delegat pentru Turism, Maria Grapini, a declarat, astazi, într-o conferință de presă, că cei care dețin spații în stațiunile turistice din România, dar nu le îngrijesc, ar putea fi amendați.

"Lucrăm la un proiect și dorim ca cei care dețin spații în stațiunile turistice, dar care sunt lăsate în paragină, să fie amendați. Vor avea la dispoziție 12 luni să își pună la punct aceste spații, în caz contrar vor fi amendați. Ori își vând spațiile, ori le refac", a spus Grapini.

Întrebată cât de mare ar putea fi amenda, în cazul proprietarilor care nu își amenajează spațiile, Grapini a spus că ea a propus amenzi cuprinse între 100- 150 de euro pentru o sută de metri pătrați.

"Am propus o taxă zilnică de 150 de euro pe suta de metri pentru construcții și 100 de euro pe zi pentru spațiile adiacente construcției", a precizat ministrul.

Grapini a mai spus că i-a venit această idee după ce a vizitat mai multe stațiuni din România, care se află "într-o stare deplorabilă".

"Am vizitat mai multe stațiuni turistice din România care se află acum într-o stare deplorabilă. Am fost recent la Borsec. Acolo fiecare vilă este cumpărată și abandonată. E o tragedie. Trebuie să redăm turismului ceea ce este al turismului. Băile Herculane este în aceeași situație. Din păcate administrația județului nu a făcut nimic pentru turism în Caraș-Severin. Nu se poate să ne pună alții cu cascada Bigăr în topuri și noi să nu o evidențiem", a spus Grapini.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii