Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ȚUȚUIANU ȘI CRIZA DE PANGLICI

ȚUȚUIANU ȘI CRIZA DE PANGLICI(1704)

Ca și cum nu am avea pe cap destule belele, ne-am pricopsit cu o acută criză de panglici inaugurale adecvate momentelor festive de gradul zero cu care se laudă Puterea.

Un episod rușinos pentru întreaga suflare a județului nostru, chiar pentru întreaga națiune, pentru că situația poate fi analizată și global. Cel mai bine am dus-o, în materie de panglici, în perioada în care se dădeau în folosință între 5 și 10, record național!, kilometri de autostradă.

Culmea inaugurărilor cu fast s-a înregistrat la Medgidia, unde Consiliul Județean Constanța a pasat un drum de 300 de metri administrației locale. După ce l-a ținut impracticabil vreme de 5 ani!

Criza de panglici, incluzând aici toate modelele și culorile posibile, ar putea declanșa o confuzie generală.

Ce scoate în evidență această criză?
În primul rând, au ieșit la iveală minciunile guvernanților. Cum așa? Păi, nu spuneau dumnealor că economia noastră națională a crescut vertiginos? Că îi batem pe toți la kur!

Cu ce?
Nu se plânge duduia prim ministru că duduie? Economia duduie atât de tare, încât, sunt zile când ochelarii nu-i stau bine pe nas! Mă refer la nasul doamnei Viorica, care ne îndoapă cu tot felul de statistici din gama beția de procente.

Economia? Crește? Crește? Duduie, dar nu produce!
Și, dacă nu produce, ce să inaugurezi?

Și cu ce?
Pentru că au dispărut de pe piață panglicile inaugurale! De când a tăiat Tăriceanu, la Agigea, panglica invers, la un pod inaugurat acum 100 de ani, când festivitatea se desfășura pe podul nou! Are dumnealui boală să meargă pe contrasens! Dacă nu cu motocicleta, atunci cu guvernul de urechiști pe care îl susține.

Dacă tot o luăm pe contrasens, chiar și pentru o biată panglică, e firesc să ne meargă prost! Din ce în ce mai prost, de când a tăiat panglica inaugurală la debutul alianței PSD-ALDE. Nimic mai toxic!

Ce se mai poate inaugura în județul condus de Horia Țuțuianu, președintele CJC? Ajutați un biet președinte de județ cu o panglică sau două! Măcar de ochii lumii, chiar dacă economia județului nu duduie! Chiar dacă județul Constanța este varză! Nu știu cine a inventat expresia asta cu varza, dar sună ca lumea. Mai ales după o partidă de sex!

Ca să nu-l uite lumea, deși pentru prestația de până acum nu are nici o șansă, Țuțuianu ar trebui să dea un anunț la mica publicitate. Ar putea suna cam așa:
“Caut obiective noi bune de inaugurat!”

Deocamdată, suntem într-o ceață totală pe acest subiect. Autostrăzile aflate în lucru nu trec pe la noi prin județ. Drumuri, nici atât. Vapoare nu servim. Ne-a inaugurat unul flota cu totul, ca să ne mai dăm noi mari cu neamul nostru de navigatori.

Ce s-ar mai putea inaugura în regim de urgență, ca să nu se mai spună că Țuțuianu nu are activitate? Sigur, dacă nu strica relația cu Făgădău, poate mai inaugura 2-3 orășele ale copiilor, indiferent de anotimp, pentru a le declara universale...

Am auzit că domnul Țuțuianu a inaugurat din viteză două aparate medicale, pe care nu avea cum să le rateze. Cei prezenți au fost de-a dreptul impresionați de agilitatea președintelui, care a tăiat panglica printr-un șpagat de zile mari, cu foarfeca între picioare. Sau invers, printr-o foarfecă… Se vede treaba că domnia sa s-a antrenat cu seriozitate în cantonamentul taurilor din Bilbao…

Mai greu îi este primarului Decebal Făgădău, care abia a reușit să inaugureze o grădiniță! În condiții de austeritate. Pentru că nu a fost informat că este vorba de o grădiniță cu orar redus, era cât pe-aci să rateze momentul! Puțin a lipsit să nu le piardă și pe astea!

Criza de panglici inaugurale continuă în pas cu criza generală care ne-a cuprins pe toți. Doar pe noi toți cei care nu trăim cu disperarea domniei sale de a mai prinde un mandat la Primărie.

Consiliul Județean ne-a împodobit cu un catarg. Cel mai înalt din țară! O să mă întrebați la ce folosește...El a fost gândit ca o alternativă la criza de panglici. Catargul a fost împărțit în trei.

Vai, DOAMNE, tot ei?
Palaz, Țuțuianu și Făgădău.

Fiecare cu bucățica lui pe care scrie “Bun de inaugurat”. are de inaugurat. Cineva însă a furat startul.

Un episod similar s-a derulat, în urmă cu un an sau doi, când Făgădău și Țuțuianu au defilat pe străzile Constanței fiecare cu câte o jumătate de steag!
Ehei, pe atunci, cei doi erau frați de sânge!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii