Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Mangalia ar putea deveni staţiune de interes naţional şi balnear(1083)

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, joi, 5 septembrie, la dezbaterile celei de-a IX-a ediţii a Bursei şi Forumului de Turism Balnear, care au avut loc în staţiunea Saturn.

La eveniment au mai fost prezenţi ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, preşedintele ANT, Răzvan Filipescu, preşedintele FPTR, Mohammad Murad, preşedintele OPTBR, Nicu Rădulescu şi alţi reprezentanţi din turismul balnear, din ţară şi străinătate.

În cadrul discuţiilor, edilul Mangaliei a reiterat sprijinul autorităţilor locale pentru cei care vor să investească în turism.

"Cele şase staţiuni aferente Mangaliei sunt de interes naţional şi trebuie puse în valoare, îndeosebi pentru resursele naturale pe care le găsim în această zonă. Avem zece izvoare termale cu proprietăţi curative însemnate, iar pentru cei care vor veni să investească în această zonă, municipalitatea va crea un pachet de facilităţi. De asemenea, îi asigur de toată deschiderea din partea autorităţilor locale", a precizat primarul Cristian Radu.

La rândul său, ministrul Maria Grapini a menţionat că prin produsele definite la nivelul structurii pe care o conduce, turismul balnear ocupă primul loc şi a încurajat totodată patronatele din turism să ceară mai mult de la Guvern.

De asemenea, Maria Grapini a vorbit despre rezolvarea aspectului arhitectural al fiecărei staţiuni de interes naţional din ţară şi a mai precizat că se lucrează la o lege a turismului, care va reglementa şi activitatea din turismul balnear.

" Este în regim de avizare un act legislativ care va reglementa statutul staţiunilor de interes naţional şi balnear. Astfel, proprietarii vor avea un termen de 12 luni pentru a-şi pune la punct clădirile şi spaţiul verde aferent. În caz contrar, se vor percepe amenzi pe suta de mp şi chiar expropierea, acolo unde legea prevede acest lucru. Exisă dreptul de proprietate, dar mai există şi dreptul de vecinătate care trebuie respectat", a precizat ministrul delegat pentru IMM-uri.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii