Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie

Ion Bordeianu a preluat conducerea Universității “Ovidius”(1323)

Prorectorul Gabriela Stanciu şi-a pierdut calitatea de ordonator de credite interimar joi, după ce procurorii anticorupţie au pus-o sub urmărire penală pentru o presupusă infracţiune de luare de mită.

Ea a preluat această funcţie la scurt timp după de a fost arestat preventiv rectorul Dănuţ Tiberius Epure, tot pentru infracţiuni de corupţie. În asemenea condiții, Senatul a fost obligat să se întrunească de urgenţă pentru desemnarea unui înlocuitor care să preia obligațiile postului de rector.

Şedinţa de la universitate a fost tensionată pentru că toţi cei patru prorectori fugeau de această responsabilitate. Mai mult, unul dintre ei, Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului îşi anunţase chiar demisia din funcţie, dar a revenit asupra deciziei.

După lungi discuții, în cele din urmă, funcţia de ordonator interimar de credite a fost preluată de şeful Clinicii de Arşi şi Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Judeţean, prof univ dr ing Ion Bordeianu.

În momentul de față, Universitatea „Ovidius” are patru prorectori: Ion Bordeianu, Victor Ploae, Teodosie Petrescu şi Florin Anghel.

Ședința Senatului de la Ovidius a venit după ce procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Gabriela Stanciu, prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, care exercita interimar și atribuţiile de rector al universităţii menţionate.

Potrivit anchetatorilor, Gabriela Stanciu este acuzată de luare de mită şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în luna iulie 2012, învinuita Gabriela Stanciu, în calitate de prorector al Universității „Ovidius” din Constanţa, a primit suma de 1.500 euro de la Toader Lucica pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a-i pune la dispoziţie subiectele şi răspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie.

Concret, în schimbul banilor, învinuita Gabriela Stanciu a pus la dispoziţia învinuitei Lucica Toader, anterior examenului, subiectele de concurs selectate la disciplina chimie, iar pentru disciplina biologie, răspunsurile corecte pentru fiecare din cele 50 de întrebări.

În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor și răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Lucica Toader, a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

În cauză s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile faţă de învinuita Gabriela Stanciu, precum şi obligaţia de a nu exercita funcţia de prorector, în conformitate cu prevederile art. 1451 rap. la art. 145 al.12 lit. f din Codul de procedură penală.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii