Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Fostul şef al Finanţelor Publice din Constanţa, Claudiu Ristea, a intrat în atenţia procurorilor de la DNA(1051)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de trei persoane acuzate de infracţiuni de corupţie, printre acestea fiind şi fostul şef al Finanţelor Publice, Claudiu Ristea.

Conform unui comunicat de presă, Claudiu Ristea, actualmente director executiv la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, este acuzat de luare de mită. Alături de el mai sunt cercetaţi Constantin Augustin Murgoci şi Alexandru Bogdan Filip, ambii inspectori la AJFP Ilfov, cei doi fiind acuzaţi de complicitate la luare de mită.

Potrivit procurorilor de la DNA, la data de 5 septembrie 2013, inculpatul Claudiu Ristea fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comercială (persoană denunţătoare), de remitere a unei sume între 20.000-30.000 lei, în schimbul semnării unor documente care deblocau conturile societăţii respective.

Promisiunea i-a fost transmisă lui Claudiu Ristea prin intermediul învinuiţilor Constantin Augustin Murgoci şi Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denunţătoare acordul directorului, precum şi faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societăţii, urmând ca ulterior, denunţătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov şi să o remită prin intermediul celor doi inspectori.


La data de 10 septembrie 2013, învinuiții Filip Alexandru Bogdan și Murgoci Augustin Constantin au primit de la persoana denunțătoare suma de 30.000 lei, conform înțelegerii anterioare, iar în aceeași zi, Murgoci Constantin Augustin i-a remis inculpatului Ristea Claudiu suma de 30.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 10 septembrie 2013, procurorii au dispus reținerea inculpatului Ristea Claudiu pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat, la data de 11 septembrie 2013, la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Față de învinuiții Filip Alexandru Bogdan și Murgoci Augustin Constantin procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii