Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Prefectul Eugen Bola a constituit comisiile locale de inventariere la nivelul fiecărei localităţi din Constanţa(915)

Având în vedere prevederile Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, prin ordin, a constituit comisiile locale de inventariere la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale.

Astfel, în perioada 5 - 13 septembrie 2013 au fost convocaţi la sediul Prefecturii Constanţa, în baza unei programări, membrii celor 70 de comisii locale de inventariere. Din componenţa comisiilor fac parte: un reprezentant al Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, primarul şi secretarul unităţii administrativ teritoriale, un specialist în măsurători topografice desemnat de primari, un reprezentant al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa şi după caz, reprezentanţi ai Agenţiei Domeniului Statului - Constanţa, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

În cadrul acestor întâlniri au fost discutate chestiuni prealabile privind modul de aplicare a Legii nr. 165/2013 şi a normelor de aplicare.
Totodată, a fost precizat şi modul de organizate a lucrărilor comisiilor, modalitatea de comunicare a documentaţiei prevăzute de lege între membrii comisiilor, respectiv specialistul în măsurători, pe de o parte şi reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice implicate, pe de cealaltă parte.

Drept urmare, reprezentantul OCPI va pune la dispoziţia specialistului în măsurători documentaţia privind teritoriul administrativ al fiecărei localităţi împărţit în sectoare cadastrale. De asemenea, secretarul unităţii administrativ teritoriale va pune la dispoziţia specialistului în măsurători documentaţia privind terenurile ce se constituie proprietatea unităţii, precum şi terenurile pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate. Şi reprezentanţii celorlalte autorităţi şi instituţiilor publice implicate vor pune la dispoziţia specialistului în măsurători documentaţia privind terenurile aflate în proprietatea statului şi administrarea lor. Această predare-primire se va realiza până la următoarea întâlnire. Potrivit normelor legale, întâlnirile comisiilor locale vor avea loc lunar.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii