Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Ce proces important a câștigat Primăria Mangalia(686)

Primăria municipiului Mangalia a câştigat, recent, procesul prin care solicita evacuarea staţiei de betoane deţinută de SC COMCM SA pe un teren situat în zona centrală a oraşului.

Demersurile în instanţă, privind această cauză, au început în toamna anului trecut, la iniţiativa primarului Cristian Radu. După un an de procese, avocaţii municipalităţii au obţinut o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a admis acţiunea autorităţii locale privind evacuarea COMCM de pe terenul municipalităţii, societatea fiiind totodată obligată să plătească anumite daune pentru că nu a eliberat terenul după expirarea contractului. În prezent, reprezentanţii COMCM se ocupă de aducerea terenului la starea iniţială, conform deciziei instanţei.

Primarul Mangaliei a declarat că în acea zonă va fi amenajat un parc şi locuri de joacă pentru copii.

"Am luat această decizie pentru că oraşul nostru este deficitar la capitolul parcuri şi spaţii verzi. Mai mult decât atât, un important parc al oraşului, Parcul Diana, va trebui retrocedat moştenitorilor fostului proprietar, care au câştigat terenul în instanţă", a completat edilul.

Potrivit acestuia, Primăria Mangalia a pierdut, în anul 2007, procesul cu cei care au revendicat terenul pe care este amplasat respectivul parc.

"Interesant este faptul că Primărie nici măcar nu a fost reprezentată în instanţă, în acel proces. Ca urmare, acum suntem obligaţi să retrocedăm parcul", a mai spus Cristian Radu.

El a precizat că în prezent, avocaţii municipalităţii fac toate demersurile pentru a se găsi o cale de compensare, astfel încât locuitorii oraşului să poată folosi, în continuare, Parcul Diana.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii