Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Podul de la Agigea rămâne deschis. Cine va avea voie să circule

Podul de la Agigea rămâne deschis. Cine va avea voie să circule(1527)

Din octombrie, podul de la Agigea se închide pentru mașinile a căror masă depășește 3,5 tone. Este singura soluție admisă, cu excepția închiderii totale, care poate prelungi durata de viață a structurii până în primăvară. Totuși, dacă în următoarele luni, specialiștii care se ocupă de reabilitarea vechiului pod constată că există pericol de prăbușire, acesta va fi închis definitiv, a anunțat premierul Victor Ponta, sosit la Constanța pentru a discuta problema cu factorii de decizie de aici.

Ajuns la Constanța, însoţit de specialişti, Ponta a efectuat întâi o vizită la podul care se află în construcţie la Poarta 10, după care s-a deplasat la podul de la Agigea pentru a analiza situaţia la faţa locului.

În urma discuțiilor, premierul Victor Ponta a luat decizia ca traficul rutier pe podul de la Agigea să fie restricţionat la maxim 3,5 tone de la 1 octombrie, astfel încât vor mai putea circula doar maşinile mici şi microbuzele de şcoală, iar din iunie anul viitor podul va fi închis, timp în care se va lucra la podul de la Poarta 10 ca variantă alternativă.

„De la 1 octombrie trebuie să restricţionăm traficul pe podul de la Agigea la maxim 3,5 tone, astfel că pe pod vor mai putea trece doar maşinile mici şi microbuzele de şcoală, circulaţia tuturor celorlalte autovehicule, respectiv, camioane, autobuze, inclusiv cele aparţinând transportului în comun urmând să fie oprită. Traficul maşinilor sub 3,5 tone va fi monitorizat 24 de ore din 24 în privinţa degradării care, în ultima perioadă, s-a accelerat într-un ritm foarte rapid, fiind afectată structura de rezistenţă. Dacă va apărea o situaţie de pericol iminent cei de la CNADNR au de la mine mandat să oprească imediat traficul. Siguranţa celor care folosesc podul este prioritară”, a declarat, la finalul discuţiilor, premierul Victor Ponta.

El a spus că, în ceea ce priveşte situaţia autovehiculelor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă care au peste 3,5 tone, acestea evident vor trece pe pod, fiind o situaţie de urgenţă.

Potrivit premierului, autorităţile implicate vor face o monitorizare exactă şi vor fi puse la dispoziţie toate resursele necesare pentru ca podul de la Poarta 10, care are şi o bretea ce duce la Agigea, să fie terminat până în luna mai 2014, astfel încât atunci când va fi închis complet traficul pe podul de la Agigea celălalt să-l poată suplini.

Totodată, s-a mai luat decizia de a fi mărită capacitatea de transport feroviar pentru navetişti. De asemenea, săptămâna viitoare de la Galaţi va fi adus un bac pentru transportul tirurilor.

„Am mai luat decizia ca, în privinţa traficului greu, care va fi cel mai afectat, Consiliul Judeţean Constanţa să suspende taxa pentru drumurile judeţene, urmând ca prejudiciul creat bugetului judeţean să fie compensat din fondul de rezervă al Guvernului”, a mai spus Ponta.
„Potrivit estimărilor noastre, vorbim despre aproape două milioane de lei“, a spus Adrian Gâmbuțeanu, director RAJDP Constanța.
Vestea că podul va rămâne deschis traficului mic i-a mulțumit pe primarii localităților din sudul județului.

Primarul Mangaliei apreciază implicarea premierului

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a participat vineri, la întâlnirea cu premierul Victor Ponta organizată la Prefectura Constanţa pe tema Podului de la Agigea. După încheierea discuţiilor cu primul ministru, prefectul judeţului şi reprezentanţii instituţiilor abilitate, edilul Cristian Radu a declarat că „Mangalia ar fi fost, probabil, cea mai afectată localitate.

“Avem copii cu dizabilităţi, care fac naveta, zilnic, la Constanţa. Avem elevi şi cadre didactice, muncitori, care străbat această rută în fiecare zi. Sunt sigur că, pe lângă acest aspect social, am fi fost afectaţi şi economic, pentru că nu m-aş fi mirat să se ridice preţul la alimentele de bază. Eu salut prezenţa premierului Victor Ponta la Constanţa, care a decis că podul nu se închide. Va fi sistat traficul greu şi restricţionate vehiculele de peste 3,5 tone. La acest lucru mai trebuie lucrat pentru că, de exemplu, un microbuz de călători depăşeşte acest tonaj şi ne-am dori ca maximum de greutate admis să fie de 5 tone. Circulaţia va fi făcută pe două benzi”, a spus primarul Cristian Radu.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii