Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Scandal pe funcții la PNŢCD Constanţa. Țărăniștii lui Chesoi au rămas fără sediu

Scandal pe funcții la PNŢCD Constanţa. Țărăniștii lui Chesoi au rămas fără sediu(1391)

Disputele pe funcțiile din PNȚCD, care au loc de câteva luni, au generat, în cele din urmă, într-un scandal care a ajuns până la Constanța.
Dacă la Centru există două persoane care susţin că sunt preşedinţi, respectiv, Aurelian Pavelescu şi Vasile Lupu, aceeași situație există și la Constanța.

Pe de-o parte, se află actualul președinte Tudorel Chesoi, susținut de Vasile Lupu iar, pe de altă parte, Adrian Țapliuc care a apărut de ceva timp susținând că el este noul șef al filialei constănțene numit de Pavelescu.

Până mai ieri, disputele au fost mai mult verbale, dar, așa cum era de așteptat, scandalul din interiorul partidului s-a extins. Însoțit de câțiva susținători ai lui Pavelescu, ieri, Adrian Țapliuc a ocupat cu forța sediul partidului de la Constanța și a organizat o conferință de presă.
Întrebat care este calitatea sa, Țapliuc a spus că el este noul lider al PNŢCD de la Constanţa.

Țapliuc a prezentat și o hotărâre a Comitetului Naţional de Conducere al partidului prin care s-ar fi votat dizolvarea Biroului Judeţean de Conducere al Organizaţiei Constanţa, fostul preşedinte Tudorel Chesoi, fiind exclus din partid. Tot prin aceeaşi hotărâre, Ţapliuc spune că Aurelian Pavelescu a desemnat un alt Biroul Judeţean Interimar de Conducere al Organizaţiei PNŢCD Constanţa.

La rândul său, preşedintele PNŢCD, filiala Constanţa, Tudorel Chesoi, a organizat și el o conferință de presă la care au participat și alți țărăniști de la malul mării. În cadrul întâlnirii, Chesoi a reclamat că Adrian Ţapliuc şi cei care îl însoţeau au intrat în mod abuziv în sediul PNŢCD din Constanţa.

„AdrianŢapliuc, care a fost însoţit de mai multe persoane dar și de un parlamentar, a intrat în mod abuziv în sediul partidului pentru că nu avea un titlu executoriu. În opinia mea, s-a comis o infracțiune. Rămâne ca autoritățile competente să dea verdictul. Vom face plângeri penale şi vom cere evacuarea lor din sediu. Referitor la hotărârile emise de Pavelescu vreau să vă spun că există două astfel de adrese, ambele au acelaşi număr de înregistrare cu aceeaşi dată, dar conţinutul lor este diferit, ceea ce ridică semne de întrebare. Ca să nu mai zic că sunt trecute acolo persoane care nici măcar nu şi-au dat acordul”, a declarat Tudorel Chesoi.

Pe de altă parte, avocatul Cătălin Niţă a explicat că, deşi Ţapliuc susţine că Tudorel Chesoi ar fi fost exclus din partid, acest lucru nu poate fi susţinut juridic deoarece Chesoi este şi vicepreşedinte în Biroul Naţional de Conducere, iar excluderea sa nu se putea face decât printr-o hotărâre a instanţei de judecată și înregistrată în registrul partidelor politice, o astfel de procedură nefiind respectată de Aurelian Pavelescu.

În altă ordine de idei, Chesoi a precizat că ţărăniştii vor să se reorganizeze, motiv pentru care pe 19 octombrie va fi organizat un nou Congres cu delegaţi desemnaţi statutar cu participarea tuturor membrilor PNŢCD care înţeleg nevoia de creştin democraţie în România şi nevoia de credibilizare a instituţiilor şi statului român.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii