Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Trofeul

Trofeul "Dan Spătaru", câștigat de Diana Antonică din Constanța (1799)

Încă o ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Dan Spătaru” s-a încheiat cu succes. Festivalul a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie, şi a fost organizat de Consiliul Local Medgidia, Primăria Muncipiului Medgidia şi A.N.C.C.S.R. prin Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”, fiind un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Ca în fiecare an, co-producătorul evenimentului a fost Societatea Română de Radiodifuziune care și-a pus amprenta în cartea de vizită a festivalului, dând dovadă de profesionalism, creativitate, diversitate și originalitate. După două seri de concurs în care s-au întrecut 21 de concurenţi din România, Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina şi Vietnam, juriul a deliberat câştigătorii.

În seara Galei Laureaţilor, pe lângă trofeu şi cele trei premii, au fost înmânate mai multe premii speciale, deorece organizatorii au considerat că toţi concurenţii au voci bune şi trebuie răsplătite.

Trofeul „Dan Spătaru” a fost înmânat de soția lui Dan Spătaru, Sida Spătaru, şi primarul Marian Iordache concurentei Diana Antonică din Constanța, care a interpretat melodiile „Nicio lacrimă” şi „Mi-e frică".
Premiul I i-a revenit concurentului constănţean Selatim Cheazim, cu melodia „Nu suntem îngeri", premiul II i-a fost decernat de viceprimarul Luminiţa Vlădescu lui Nguyen Van Hung din Vietnam cu melodia „Bună seara, București”, iar premiul III, înmânat de reprezentantul sponsorului oficial - Lafarge Ciment a ajuns la Andrei Ciobanu, care a interpretat în seara galei melodia „Un cuvânt”.


În cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului s-au mai acordat următoarele premii: mențiune specială înmânată de compozitorul Jolt Kerestely Cristinei Șipoș din București, care a interpretat melodia „Sub semnul dorului”, Premiul Actualitatea Muzicală, înmânat de Daniela Vlădescu interpretei Viktoriya Polinska din Rusia pentru piesa „Niebo to my”, premiul din partea cetăţeanului de onoare Elena Frâncu, înmânat de un membru al juriului – consiler Daniela Daniel lui Alexandru Tărâțeanu din Ucraina – „Ștrengarul”. Totodată, Mirela Fugaru a oferit premiul „Cornel Fugaru” Iuliei Manolache, cu melodia „O mie”.

Şi în acest an, Arhiepiscopia Tomisului a fost alături de festivalul de la Medgidia, prin preotul paroh Ciobanu Petrică din Medgidia care a decernat un premiu Rodicăi Tudor. Artistei din Italia, Alessandra Bene, i-a fost oferit premiul Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sidicatelor România, premiu înmânat de secretarul general Ioan Cristea. De asemenea, deputatul Mihai Lupu a oferit premiul organizatorilor, concurentei Roberta Orru din Italia pentru prestația artistică a piesei „Io vivro senza te”. Publicul a fost cel care timp de două zile a votat interpretul favorit, iar premiul publicului a fost înmânat Ioanei Gherghina cu piesa „Hora din Moldova” de Daniel Gheorghe directorul festivalului.

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Dan Spătaru” a fost încheiată de solistele Aliona Moon din Republica Moldova, laureata ediției a VI–a a festivalului, Pasha Parfeni, o revenire de excepție pe scena festivalului, și Antonia.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii