
De ce să faci facultatea în străinătate(1112)
Peste 5.000 de români aleg anual să studieze la universități din afara României.
Există state, precum Marea Britanie, în care 6.1% din studenții străini sunt români. Aceștia sunt apreciați pentru că vorbesc bine limba engleză, sunt foarte motivați să învețe și au, în general, rezultate academice bune. Motivele pentru care ei aleg între a studia în orașul în care locuiesc, în alt oraș din România sau în altă țară depind de factori precum costurile de școlarizare,beneficiile obținute după terminarea programului și dezvoltarea lor personală, obținută din contactul cu noi culturi și naționalități.
RIUF, the Romanian International University Fair, vine în sprijinul tinerilor care vor să înțeleagă dacă studiul în străinătate este o opțiune pentru ei. Târgul se desfășoară pe pe 22 octombrie la Hotel Ibis din Constanța. Vizitatorii vor beneficia de consiliere gratuită în carieră și în realizarea aplicațiilor pentru studiile în străinătate.
Studiile în străinătate – o cale aproape sigură spre angajare
În Statele Unite, 97% dintre cei care au studiat în străinătate reușesc să își găsească un loc de muncă în primele 12 luni de la absolvire, în timp ce doar 49% dintre cei care își continuă studiile în SUA, reușesc să se angajeze în aceeași perioadă de timp (conform unor statistici realizate de către University of California). În același timp, dintre cei care studiază în străinătate, 25% reușesc să obțină salarii inițiale mai mari decât cei ce și-au finalizat studiile în țară. Iar acest lucru se întâmplă într-o țară cu un sistem educațional în care se află cele mai multe universtități din topurile mondiale.
Acces la învățământ de calitate la costuri accesibile
Universitățile internaționale au legături puternice atât cu instituțiile de cercetare, cât și cu marile companii ale lumii. În acest fel, informațiile prezentate în cadrul cursurilor și seminariilor sunt adaptate la cerințele pieței muncii și oferă studenților suficiente date care pot fi apoi aplicate cu success în cariera lor viitoare. Acest lucru a dus ca universitățile din Marea Britanie, SUA, Franța, Elveția, Australia sau Japonia să domine topurile mondiale ale universităților.
În plus, investițiile făcute de guvernele statelor internaționale reflect preocuparea lor continuă pentru a face învățământul accesibilcătre o categorie mare de public. De exemplu, deși costurile de școlarizare pot ajunge la 10.000 de euro per student în Franța, statul acoperă mare parte din aceste cheltuieli, astfel încât studenții ajung să plătească maxim 400 de euro/an pentru programele universitare. Banii investiți de Guvern sunt apoi folosiți pentru a dezvolta facilități și înatragerea unora dintre cei mai buni profesori, care ajută la conturarea învățământului de calitate.