Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

De ce vrea primarul din Cernavodă să cumpere doze de iodură de potasiu(1013)

Reprezentanţii Primăriei Cernavodă intenţionează să achiziţioneze 18.000 de doze de iodură de potasiu, fiecare doză având câte două pastile.

Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, decizia achiziţionării pastilelor de iodură de potasiu s-a luat în urma unei vizite în localitatea slovenă Krsko, unde există, la fel ca la Cernavodă, o centrală nucleară.

„Vrem să urmăm exemplul autorităţilor din Krsko, care au luat toate măsurile pentru protejarea populaţiei în caz de accident nuclear. Acelaşi lucru trebuie să-l facem şi noi la Cernavodă. Pastilele de iodură de potasiu se iau în cazul producerii unui accident nuclear major, însoţit de evacuarea în mediu a unor cantităţi de iod radioactiv. Tabletele de iod stabil protejează glanda tiroidă împotriva iodului radioactiv inhalat din aerul contaminat sau ingerat prin intermediul alimentelor şi al apei potabile. Administrarea de iod previne absorbţia de către glanda tiroidă a iodului radioactiv, măreşte rata de eliminare a lui şi reduce riscul de cancer tiroidian”, a explicat edilul din Cernavodă.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii