Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Victor Ponta, reclamat la CCR de Traian Băsescu

Victor Ponta, reclamat la CCR de Traian Băsescu(1139)

Preşedintele României Traian Băsescu a trimis preşedintelui Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, anunţă un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Băsescu se plânge astfel de premierul Victor Ponta, pe care l-a acuzat deja că reprezintă România pe plan extern fără mandat de la preşedinte.

„Acordul obligă la consultarea preşedintelui la orice deplasare, atât la Consiliul Uniunii Europene, cât şi în deplasările individuale ale premierului. În deplasările externe bilaterale, multe la număr, făcute de premier, foarte rău e că le-a făcut prost. Rezultatele vor fi cele pe care i le amintesc public: în toate deplasările fără mandat. Ponta a ţinut să se ducă în Azerbaijan. Rezultatul, extraordinar: am pierdut Nabucco. A cerut să fie în Kazahstan - rezultatul, a cedat cca 400 mil. dolari din datoria Rompetrol faţă de România. A venit că vrea să se ducă în mai la Consiliul European pe energie. A avut mandat să susţină Nabucco în Consiliu. N-a ştiut cum să facă să fie introdus în documentul consiliului că Nabucco e prioritar. S-a întors cum s-a dus, adică s-a plimbat cu avionul. Nu e puţin lucru să te dai cu avionul, eventual pe banii lui Ghiţă! Nu mai vorbim de poziţia pe Siria, unde era cel care condamna şi declara guvernul sirian ilegitim, criminal, iar azi SUA şi Federaţia Rusă stau la masă cu acel guvern”, a spus Băsescu.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii