Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CATTANI-DE LA CHEIA FRANCEZĂ LA POLITICIANUL UNIVERSAL!

CATTANI-DE LA CHEIA FRANCEZĂ LA POLITICIANUL UNIVERSAL!(1067)

Ce s-ar face constănțenii fără Horică, protectorul consumatorului, fără acest Cattani universal, gata să ne protejeze de gâze, infractori și viruși! La concurență cu musca tupeistă și nasul cârn, care se așează peste tot, fără a purta masca pe figură, Horia Constantinescu se insinuează tot timpul în viața noastră, coborând pe două fire de păianjen abia țesute.

El reprezintă când politicianul, când comisarul universal. Nu bâzâie și nu produce miere, dar, după cum se laudă, le știe pe toate! Nu ești vigilent, dai peste el pretutindeni! Cât timp a fost șeful Protecției Consumatorului, era invers... Într-un fel, are de mic copil soarta frunzei din melodia interpretată preventiv de Constantin Drăghici. Citez: “A căzut o frunză-n calea ta” și a călcat “Universalul” pe ea! Este vorba despre tractorul universal ultimul model. Un veritabil imn al comisarului și politicianului universal, deși lui îi plac manelele! Sunt mai ușor de fredonat și de ținut minte...Sunt mobilizatoare prin lălăitul lor. Finalul cu manele este de-a dreptul dramatic și face o analiză a situației concrete din viața universalului...

Deși este cunoscut de către constănțeni, nimeni nu știe cine se află în spatele lui Horia Constantinescu, alias Cattani! Cine l-a conectat la sistemul păpușii Matrioska? Este foarte greu să-l identifici pe cel care a făcut din politicianul universal un individ necesar! O singură păpușă este reală, restul sunt sosiile lui! Din setul de 12 Matrioska autentice, doar Constantinescu a căpătat calitățile soldatului universal, care se pricepe la toate!

Cum a ajuns el în grațiile lui Adrian Năstase și cum s-a făcut, în vremuri grele, șeful bodyguarzilor lui Liviu Dragnea! Într-o perioadă în care nimeni nu se mai juca de nebun pe genunchii fostului șef al PSD! Pentru că toți știau că și Liviu Dragnea o să ajungă la pușcărie! Ținut după draperie, PSD a profitat de câte ori a avut nevoie de originile sale franceze, cunoscut fiind faptul că Horică se trage din cheia franceză cu translator…

A fost selecționat din trupa lui Corleone de la Costinești, după ce a evacuat în șuturi o femeie care s-a așezat pe un colț din imensa lui bucată de plajă, fără să știe că noii proprietari sunt mai răi decât cei care păzesc Costineștiul încă de pe vremea comuniștilor! A fost împins la Constanța, ca să facă, în calitatea sa de șef al OPC (Protecția Consumatorului), ordine pe litoral. Multă vreme, Cattani de prăvălie a ținut la blat statutul său politic! Practic, a susținut că nu este membru al PSD! În realitate, i-a dus de nas pe toți.

A fost pe rând afacerist de Costinești, partener de afaceri cu mahări din PSD, comisarul Cattani, inspector șef la OPC, a fost membru al PSD, partid din care a demisionat fără regrete, a trecut de partea lui Voiculescu, la bordul unui partid cât o bărcuță de pescuit pește sărat, a cochetat cu statutul de “independent”, dar s-a dovedit că este prea greoi ca “săgeată”. A pozat tot timpul în justițiarul lui pește. Îl numesc așa deoarece controalele sale au vizat în principal peștii, e drept, cei mici, și produsele din pește...Cu o excepție, rața cu portocale.

Pesediștii l-au lăudat tot timpul că este un specialist universal! Dacă este chiar atât de universal și în materie de viruși și controlul produselor alimentare, de ce Horia Constantinescu nu s-a alăturat echipei guvernamentale care se străduiește să limiteze dezastrul din țară! În loc să dea roată Primăriei Constanța! Sigur, este mult mai ușor și mai la îndemâna domniei sale să se stabilească pe o funcție de director în Primăria Constanța! Și dacă tot i se mai spune și Universalul, ar putea să devină în învălmășeala creată chiar membru al PNL! Dacă omul este competent, e și firesc să se plimbe pe la toate partidele! Ceea ce ar putea constitui un nou motiv de mândrie personală pentru Adrian Năstase!

Era o vreme când în PSD se spunea așa despre un membru oarecare...Citez: “E bou, dar e boul nostru!” Acum s-a ridicat ștacheta. Citez: “E universalul nostru”...L-am împrumutat puțin și colegilor liberali, să se joace și ei puțin cu el!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii