Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Cine conduce și ce vrea filiala Constanța a Inițiativei România Liberală

Cine conduce și ce vrea filiala Constanța a Inițiativei România Liberală(1479)

Reprezentanții Inițiativei România Liberală (IRL) au lansat, ieri, la Constanța, filiala constănțeană. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Consiliului Director al IRL, Vlad Moisescu, a vicepreședintelui IRL, deputatul Diana Tușa și al liderului Consiliului Consultativ al IRL, Andrei Chiliman. Totodată, au mai participat deputatul Dan Cristian Popescu, membru în Consiliul Consultativ, Bogdan Duca, unul dintre fondatorii Inițiativei, liderul Forța Civică Constanța, Dănuț Culețu, dar și fostul deputat Maria Stavrositu.

După cum se știe, Iniţiativa România Liberală promovează valorile liberalismului clasic şi propune iniţierea unui dialog între oamenii cu valori autentic liberal-conservatoare, din mediul politic, civic sau încă neimplicaţi politic, în scopul identificării celor mai bune soluţii de construire a unei oferte politice credibile pentru românii liberali.

Așa se face că, filiala IRL Constanța va fi condusă de o persoană neimplicată politic. Astfel, președintele Consiliului Director al Inițiativei România Liberală, filiala Constanța, este Virgiliu Miștoiu. El este neînregimentat politic și este de profesie comandant de navă.


Virgiliu Miștoiu a susținut, în discursul său, că românii liberali, oamenii care produc cel mai mult în România de azi sunt cei care primesc cel mai puţin de la stat şi de la clasa politică.

„Scopul nostru trebuie să rămână acela de a schimba agenda publică: de la agenda războiului dintre politicieni, care aruncă ţara în haos şi economia în faliment, la agenda reală a românilor care produc plus-valoare. Scopul nostru trebuie să rămână acela de a încerca să impunem măsurile liberale corecte pentru depășirea crizei economice, în fața dominației stângiste: stimularea iniţiativei private, reducerea cheltuielilor publice iresponsabile şi consolidarea statului de drept”, a arătat liderul IRL Constanța.

În cadrul întâlnirii de ieri a luat cuvîntul și liderul Consiliului Consultativ al Inițiativei România Liberală, Andrei Chiliman, care a spus că România are, astăzi, nevoie de un alt mod de gândire și guvernare care nu poate fi adus de stânga, incapabilă să stimuleze pe cei de dreapta care produc plus-valoare în România. El a apreciat că România nu se îndreaptă acum spre o direcție bună. În opinia sa, partidele de stânga, PSD și PNL, care conduc astăzi România, o conduc către o catastrofă economică care va antrena după sine și alte catastrofe, sociale și de altă natură.

„Stânga nu este dornică să-i ajute pe cei care produc plus-valoare. Acum, neavând bani la buget, a recurs la o aberație economică: creșterea unor taxe și impozite și introducerea altora noi. Orice impozit nou este o frână în domeniul investițiilor, pentru că orice impozit sperie populația și blochează proiectele investitorilor”, a arătat Andrei Chiliman.

Președintele Consiliului Consultativ al IRL a mai declarat că Inițiativa România Liberală își propune să fie locul de întâlnire al oamenilor de dreapta, în încercarea de a pune la punct proiecte și programe de dreapta.

„În România s-a creat, acum, un spirit civic care cere altceva. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care așteaptă altceva, care vor altceva în România”, a conchis liderul IRL.

La rândul său, președintele Consiliului Director al IRL, Vlad Moisescu, a explicat necesitatea coagulării forțelor de dreapta, în contextul în care românii de dreapta sunt din ce în ce mai nereprezentați de actuala clasă politică.

“Actuala clasă politică nu știe să se ocupe de nevoile oamenilor care produc plus-valoare, oameni pe care noi în regăsim în foarte multe județe. Acești români sunt germenii capitalismului românesc adevărat”, a precizat și Vlad Moisescu.

Referindu-se la proiectele Inițiativei România Liberală, liderul IRL a mai apreciat că aceasta nu se va transforma în partid politic, ci va milita, ca și platformă politico-civică, pentru coagularea dreptei, obiectivul fiind listă de candidați comuni la alegerile europarlamentare, sub sigla Partidului Popular European și candidat comun la alegerile prezidențiale.


Deputatul Diana Tușa, vicepreședinte al Consiliului Director al Inițiativei România Liberală, a apreciat că românii de dreapta trebuie să impună teme pe agenda publică.

„Nu vă spun că IRL are soluții pentru toate problemele din învățământ, sănătate sau alte domenii, dar are disponibilitatea de a crea o platformă de dezbatere unde dumneavoastră să veniți cu soluții, pentru că dumneavoastră cunoașteți problemele cu care vă confruntați, știți ce trebuie făcut și unde trebuie făcut. Prin comisiile de specialiate create de IRL, vă invit să veniți și să vă implicați”, a spus Diana Tușa.

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii