Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
PPDD îi pregătește “nota de plată” deputatului Mihai Tararache

PPDD îi pregătește “nota de plată” deputatului Mihai Tararache(1265)

Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a anunţat că formaţiunea sa va începe de luni acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor PPDD care au trecut la alte partide, iar acestora li se va cere să achite câte două milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri.


“E limpede că trădarea este la loc de cinste în politica românească, iar acest fenomen nu ne-a ocolit nici pe noi. Se pare că meteahna întipărită în rândul partidelor aflate la putere, de a racola parlamentari, nu ne-a ferit de plecările din PPDD. Cei care au plecat, au plecat pentru o falsă promisiune neîndeplinită nici până astăzi. Anterior campaniei pentru alegerile parlamentare, fiecare candidat a semnat o convenţie cu PPDD, ca în cazul în care părăseşte partidul să plătească două milioane de euro. Am decis activarea acestor clauze şi ne vom adresa de luni instanţei, iar primul proces va fi cel al lui Tudor Barbu”, a spus Neagu sâmbătă la Cluj, citat de Mediafax.


Liviu Neagu a subliniat că s-au înregistrat peste 20 de plecări din PPDD, formaţiunea având în prezent 42 de parlamentari, faţă de 68, câţi au fost aleşi în 2012.


„În cazul în care candidatul - ales senator sau deputat - demisionează din partid, se retrage din grupul parlamentar, întreprinde acţiuni ostile sau are o atitudine neconformă cu statutul sau strategia, determinând excluderea, candidatul va datora de drept (ipso iure) cu titlu de daune convenţionale suma de două milioane de euro, fără a fi necesară îndeplinirea unei formalităţi prealabile sau intervenţia vreunei instanţe judecătoreşti sau arbitrale”, se arată în documentul respectiv.


Din punct de vedere juridic, această convenţie este un pact comisoriu, adică o sancţiune fără intervenţia instanţei. Mai exact, în momentul în care prevederile sunt încălcate investesc acest pact cu formulă executorie.


Printre cei plecați din PPDD se află și deputatul constănțean Mihai Tararache. El a ajuns în Parlamentul României ca deputat în Colegiul uninominal nr. 1 din Constanța, în urma redistribuirii mandatelor. În luna aprilie, Tararache a decis să-și încheie socotelile cu partidul care l-a propulsat în Parlamentul României și a anunțat că va activa independent. Ceea ce a și făcut, pentru că, până la acest moment, Tararache nu s-a înscris în altă formațiune politică. Totuși, parlamentarul constănțean considerat “traseist’ de către colegii de partid ar putea fi obligat să plătească două milioane de euro, deoarece surse din cadrul PPDD au declarat că „niciun trădător nu va fi iertat”.


„Vă anunţ, de la tribuna Parlamentului, decizia mea ca, începând de astăzi (n.r. - luni, 22 aprilie), să închei colaborarea parlamentară cu grupul PPDD, cea politică n-a existat niciodată. Le urez succes colegilor mei. Sunt mulţi oameni valoroşi şi sunt convins că vor reuşi. Voi activa ca deputat independent în slujba constănţenilor al cărui umil ales sunt”, le-a spus Mihai Tararache colegilor, în luna aprilie a acestui an.


În motivarea sa privind părăsirea PPDD, Tararache transmitea printr-un comunicat de presă că el „consideră dezbaterile privind cine scapă PSD de PNL şi PC, o gargară politică ce nu duce la nimic constructiv şi care ar trebui să înceteze”.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii