Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CONCEPTUL CATTANI-PARCARE CU DRIC LA POARTĂ

CONCEPTUL CATTANI-PARCARE CU DRIC LA POARTĂ(1701)

“Planul PARCAREA”, o acțiune de mare dispreț a celor care au preluat de la pesediști tupeul incredibil al laudei de sine, un gest demolator, după cum se poate vedea. Dar nu numai atât. Au transferat deja directori cocoșați care au chelit prin birourile PSD! Ei vor interpreta la înmormântări aceleași partituri, exact aceleași partituri ale mediocrității, doar că vor schimba titlurile…

”Planul PARCAREA” a fost respins de majoritatea trează și conștientă a consilierilor. Iată cum o inițiativă bună s-a transformat pe parcurs într-un eșec umilitor! Dacă nu va rămâne așa, ne vom reprofila. Vom schimba locurile de veci cu locurile de parcare. E mult mai avantajos pentru cetățeanul cu dric la poartă…

Din start, nu am înțeles de ce primarul Chițac, care are totuși și alte vendettisme, a mizat totul pe Horia Constantinescu și Felicia Ovanesian, două personaje deja ajunse rapid de “tristă amintire”!

Horia Constantinescu, zis și Cattani de Costinești, unde dvenise spaima cearceafurilor și oftica lui Corleone- fostul primar, a atins apogeul profesional. Multe doamne îl regretă că nu a prins și dumnealui un loc în cafeneaua de la Casablanca, pentru că oricum e mai frumos decât Humphrey Bogart. A prins, în schimb, postul de normator la ferma de numărat ouă a lui Adrian Năstase, mentorul lui în viață. Un adevărat părinte! Până să își ia autorizația de Cattani, categoria a VII-a, căuta ouă de țestoase în nisipul de la Costinești. Într-o zi, chiar pe parcela lui privată de pe plajă, a dat peste un ou record, dar ce s-a mai înșelat! Oul de pe plajă era o simplă femeie care nu avea habar de capitalism și dormea dusă pe o ureche a socialismului deșănțat. Cuprins de un val de omenie, Cattani a sancționat-o dur! Este ultima secvență pe pelicula alb-negru care s-a fixat în memoria constănțenilor cu acest personaj. Care nu-și explică de ce unui tânăr, straniu și cu șlapi în picioare i se spune Cattani?

Cum face el de câțiva ani buni încoace de se lipește de tot felul de funcții, când politic, când apolitic, când pe sus călare, când pe jos, când liberal, când independent! Șef! Șef! Șef! O fi asta, vorba cântecului, destinul lui, dar și cei care iau decizii pun prea repede botul la primul șmecher venit în oraș! Îl primesc cu funcții, numai funcții!

Cum a ajuns ea, biata Primărie din Constanța, să se roage de Cattani să accepte un post de director în schema sa!!! Parcă îl aud scâncind pe primarul Chițac “Horică, tată, nu mă lăsa, tu ești salvarea mea!” Și l-a salvat, îndreptându-se eronat către Techirghiol, unde l-a băgat până la gât în nămol! Cu Programul PARCAREA cu tot!

Nu a sesizat chiar nimeni că băiatul ăsta, venit din satul lui Corleone, își bate joc de noi? Că el are soluții, la toate, oricând! Mai puțin în privința parcărilor! Amestecul ăsta de mobilitate/parcări/zone cu biciclete, trotinete, cinematografe, trei ore învoire în oraș, de ce nu te duci, măi tovarășe, la serviciu, dar de unde ai tu bani de cafea?, jocul de-a parcarea până te scoate, cu sprijinul organului, din centru, lasă-i și pe alții să parcheze în orașul tău. Declarațiile lui Cattani, menite să explice eșecul Programului PARCAREA mustesc de o caterincă interioară.

Am trăit s-o aud și pe asta! Horia Constantinescu, zis și Cattani, lamentându-se în privința taxelor aberante la parcări! Cred că nu aveți naivitatea de a crede în cele două lacrimi vărsate pe bază de fum de țigară…

Progamul PARCAREA a dat peste cap viața constănțenilor! Firesc, pentru că parcarea, într-un oraș cum este Constanța, reprezintă o problemă nerezolvată de ani și ani de zile. Și tot nerezolvată rămâne în continuare, în condițiile în care, în loc să simplifice, Primăria Constanța mai mult a complicat lucrurile! Cattani doar se văicărește, așa cum făcea fostul ministru de Interne al lui Ceaușescu. Știe domnia sa mai bine decât mine cum îl chema…

Revin la subiect. L-am auzit pe Horia Constantinescu vorbind despre OMENIE! Incredibil! La OPC, plescăia realmente de plăcere când trântea de dușumea câte un sac cu lighioane congelate! Devora cu o ușoară răutate cuvantul “OMENIE” și pe parcursul discursului său mi-am dat seama că nu știe despre ce vorbește! De fapt, nu vorbea coerent.

Scandalul parcărilor i-a adus pe toți la exasperare…
Cattani se scuză și în această fază a falselor sale lamentări, fiind de-a dreptul caraghios! Spunea domnia sa că este normal ca, la început de drum, o instituție, precum Primăria, să ia măsuri neomenoase! În sensul că poate să-l jupoaie pe cetățean, indiferent de anotimp sau din punct de vedere solar. După care, subtil, comisarul ne lasă să înțelegem că, drept recompensă, cei disciplinați, care se supun ordinelor sale, vor fi menajați în turul următor!

Cam așa arată în alb și în negru “OMENIA” lui Horia Constantinescu! Dacă faci ciocul mic, ai șanse să fii premiat! Cu o astfel de logică la botul calului, Horia Constantinescu și-a câștigat renumele de “băiat descurcăreț”, care știe să mimeze omenia. Eu unul am avut parte de “omenia” lui Cattani. A încercat să se răzbune pe mine pentru că am publicat un pamflet despre Adrian Năstase. Restul comportamentului său ține de apucăturile activistului de partid asmuțit să sară la gâtul presei. Și, dacă e scăpat din zgardă, să te ia la șuturi în gură cu bocancii! Fie ca să scoți din ziar pamfletul care l-a enervat, fie ca să te muți de pe nisipul lui proprietate personală.

A început din nou prigoana îndreptată împotriva presei!
Amiralul m-a dezamăgit. Presat sa dea explicații în legătură cu eșecul parcărilor, și, mai ales, în urma demersurilor de demitere prin referendum, Vergil Chițac a dat vina pe presă, pe care a acuzat-o că este doar interesată să mulgă bani de la stat! În tot acest timp, până la reluarea votului, Cattani lucrează la un nou proiect “Parcare cu dric la poartă” și n-am palton...

M-am întrebat de multe ori, care este legătura sa, din noua funcție pe care o exercită, de altfel, cu foarte mult zel, cu adevăratele probleme ale constănțenilor!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii