Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
SuperCupa României la Karting Electric

SuperCupa României la Karting Electric(583)

Marele ePremiu al orașului Constanța 2-4 iulie 2021

 

- 0% - ZERO emisii de carbon, ZERO poluare fonică, ZERO gaze de eșapament pe bulevardul Tomis în Constanța pentru 2 zile în cadrul primei competiții de vehicule electrice pentru copii – eKarting din sezonul estival 2021.

Un eveniment unic în lume se desfășoară în acest weekend în centrul orașului Constanța pe bulevardul Tomis. Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Asociația Sportivă „Clubul de Karting Electric Constanța” organizează în premieră pentru Dobrogea/Est Muntenia primul circuit stradal de karting electric pentru copii din lume, cu zero emisii de dioxid de carbon. În cele două zile de concurs - 3 și 4 iulie 2021 - vor participa la această competiție 36 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Karturile care iau startul sunt 100% electrice și sunt încărcate exclusiv solar. Pe durata celor 2 zile de competiție, instalațiile special aduse pentru competiție vor produce și încărca în bateriile speciale pentru competiții aproximativ 310 kw. Circuitul stradal va fi amenajat pe bulevardul Tomis, de la intersecția cu bulevardul Ferdinand spre strada Traian, dreapta până la intersecția cu strada Termele Romane, întoarcere la sensul giratoriu pe strada Traian și apoi stânga pe bulevardul Tomis.

Competițiile eKarting România se dezvoltă în jurul a 4 valori fundamentale: Sport - Energie – Mediu – Divertisment. Sunt o fuziune de inginerie, tehnologie, sport, știință, design, muzică și divertisment - toate combinate pentru a conduce spre un viitor electric, fascinant pentru copiii din România. Evenimentele eKarting România sunt organizate pe circuite tradiționale, stradale - temporare sau amenajate pe terenurile sau în sălile de sport ale școlilor pentru a crea o “mișcare” unică și incitantă, proiectată pentru a face apel la o noua generație de fani ai eMobilității și eMotorsportului în marile orașe ale României - “New Electric Kids Generation”.

“Copiii electrizează orașele României” - reprezintă o viziune pentru viitorul eMobilității și e-Sportului românesc și european, servind ca un cadru pentru cercetare și dezvoltare în jurul vehiculului electric, pentru accelerarea interesului general în aceste „mașini“ și pentru promovarea energiei curate și a sustenabilității. Competițiile eKarting România se organizează în baza Regulamentului tehnic al FIA - Electric and New Energy Championships Commission special pentru vehicule electrice de categoria: Category V Class 1 - karturi electrice.

„Mulțumim din suflet tuturor partenerilor, sponsorilor și colaboratorilor, în special Primăriei Municipiului Constanța pentru faptul că a pus, în premieră, România pe harta motorsportului electric mondial. Această nouă competiție desfășurată în inima marilor orașe ale României atrage o nouă audiență, o nouă generație de copii, un viitor electric și curat. SuperCupa României la Karting Electric va oferi copiilor din orașele și județele partenere nu doar divertisment, dar și oportunitatea de a înțelege și împărtăși valorile și obiectivele energiilor „curate“ ale mobilității urbane a viitorului și a sustenabilității. Cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor vom modifica definitiv mentalitatea copiilor din România făcându-i parte a megatrendurilor mondiale“, a declarat Florentina Drăgan – radiokart™

„Competițiile în care sunt folosite vehicule nonpoluante câștigă tot mai mult teren în România, îndeosebi la Constanța. Ieri l-am primit la Constanța pe câștigătorul celei de-a doua etape a „The Sun Trip“, turul de ciclism al Europei, realizat cu biciclete dotate cu panouri solare, Emil Bărbuț, iar astăzi anunțăm o competiție de karting electric. Mă bucur că este încurajată tot mai mult în rândul copiilor deplasarea cu vehicule care produc ZERO emisii de CO2. Și asta pentru că politica administrației locale din Constanța este aceea de a îndruma populația către mobilitatea alternativă“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Începând de vineri seară, invitaților și spectatorilor le vor fi prezentate modele de mașini electrice și karturi ce vor fi expuse pe bulevardul Tomis.

Partenerii Competiției sunt:

CVEEA-ACR – Comisia Națională de Vehicule Electrice și Energii Alternative – Automobil Clubul Român

Formula Electric România – Partener Tehnic

radiokart™ - Partener Cercetare/Dezvoltare

Victron Energy România – Partener Energie Regenerabilă Solară

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii