Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PĂRINTELE CLAUDIU BANU - DUPĂ 6 ANI DE SACRIFICII,  BUCURIA VISULUI ÎNDEPLINIT!

PĂRINTELE CLAUDIU BANU - DUPĂ 6 ANI DE SACRIFICII, BUCURIA VISULUI ÎNDEPLINIT!(2927)

Dacă nu-l ajuți, dacă nu îl susții măcar sufletește, dacă nu demonstrezi ca îl dorești cu adevărat îndeplinit, un vis rămâne doar în mintea ta înfierbântată…Șase ani bătuți pe muchie, preotul Claudiu Banu nu a avut liniște de când a inițiat proiectul său de suflet, care încet, încet, a prins contur. Sub ochii săi, s-a pus piatra de temelie a visului său, Așezământul de copii abandonați și mame aflate în dificultate "Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare "-Techirghiol, cel mai important proiect social-filantropic.

Nu știu alții cum sunt, cum se manifestă și câtă încredere poți să ai în cuvântul lor...Câți dintre aceștia sunt sinceri atunci când fac promisiuni celor năpăstuiți și nu uită să se țină de cuvânt? Căci nici o altă ținere, decât cea a cuvântului, nu este mai importantă în momentul în care niște suflete se agață la disperare de vorbele tale...În vorbele tale transformate în promisiuni, ceea ce implică deja niște angajamente în plus! Dacă nu-i poți ajuta pe semenii tăi aflați la ananghie, nu te apuca să promiți lucruri pe care nu ești în stare să le faci sau nu vrei! Nu vinde speranțe expirate, mai ales copiilor! Nu te răzbuna pe ei pentru lucruri de nimic și, mai ales, nu le întoarce spatele!

Nu am nici un merit în enunțarea acestor “reguli” care provin din învățăturile părintelui Claudiu Banu. De când l-am cunoscut, mi-au rămas în minte! Și chiar dacă sunt mai bătrân decât toți cei din anturajul său, nu-mi este rușine să învăț în continuare regulile și principiile sale despre omenie. Cum să facem ca ea să fie o caracteristică permanentă a omului și nu una ocazional-festivistă…

Părintele Claudiu Banu ne spunea la sfârșitul primei noastre întâlniri, despre realizarea Așezământului. Citez: “Îmi aduc aminte, acum cinci ani, când erai doar un proiect, un vis, un gând.
Acum ești realitate.
Doamne îți mulțumesc, că nu m-ai lăsat singur să visez.”

Povestea a continuat cu succes. Dar nu este o poveste oarecare. Este o lecție de viață, care ar trebui învățată și urmată de noi, toți! Ca să înțelegem de unde izvorăște în continuare bunătatea, știința și ospitalitatea unui astfel de OM. El este omul lui Dumnezeu ! M-am convins!

La ora la care redactăm acest reportaj, ne mai despart câteva ore până la momentul inaugural al Așezământului de copii abandonați și mame aflate în dificultate Techirghiol "Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare ".

Visul părintelui Claudiu Banu deja a devenit realitate! Imaginați-vă ce e în sufletul copiilor și a mamelor, care vor locui aici! Părintele Claudiu Banu, în modestia sa, nu consideră a fi un hotel de lux, dar mobilierul, dotările, totul este nou-nouț, modern și sclipește de curățenie!

La final, vă transmitem mesajul părintelui Claudiu Banu:
“Cu ajutorul lui Dumnezeu, vineri, 6 august după Liturghia de Hramul mic de la Biserica noastră, în partea a doua a zilei, începând cu ora 18:00, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, va săvârși slujba de sfințire a Așezământului.
Cei ce doriți să sprijiniți o puteți face în contul:
Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina,
Banca Românească
RO31 BRMA 0140 0141 0230 0000.
0723999296
Mulțumesc tuturor pentru Implicarea voastră și vă sunt dator pe viață cu rugăciune către Bunul Dumnezeu.
Pe 6 august cu ajutorul lui Dumnezeu și al sponsorilor inaugurăm Așezământul de copii abandonați și mame aflate în dificultate "Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare "-Techirghiol.”
 

Comentarii

Bogdan
05-08-2021
Slavit Domnul si pentru fapta dumneavoastra parinte! Doamne ajuta in continuare!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii