Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DISPREȚ FAȚĂ DE MEDIUL DE AFACERI!

DISPREȚ FAȚĂ DE MEDIUL DE AFACERI!
(922)

Mohammad Murad ne uimește cu inițiativele și acțiunile sale în materie de afaceri, inclusiv cu generozitatea sa ieșită din comun! Nu e ca alții, doar pentru el, să stea ascuns într-o vizuină și să consume vitamine ca să nu-l ajungă din urmă valul 4 în materie de privatizare…

Omul acesta nu are secrete și joacă totul pe cartea României! A investit, aici, până acum, 38 de ani din viața sa! Este nemuritorul acestor locuri! Vreți un exemplu concret? A redat Turismului locul pe care-l merită! Pe unii îi enervează productivitatea acestuia, ingeniozitatea de care dă dovadă, realismul propunerilor sale și ușurința cu care construiește hoteluri!

Acum, vrea să “construiască” oameni de afaceri! Să-i promoveze pe cei cărora le place să muncească...Poate exact chestiunea asta, munca, îi deranjează pe domnii politicieni! Ei stau bine cu teoria, practica îi omoară! Ori “Atelierul de afaceri”, genericul acțiunii lansate recent, se bazează pe muncă!

Mohammad Murad nu vorbește din cărți, ci face totul ca “la carte”! Pentru politică, este suficient să fii și bun de gură...Datul din gură nu doare și la asta se pricep toți politicienii! Promisiuni: fără număr! Când e vorba de ceva concret, cum este acțiunea lui Mohammad, politicienii de la Putere dispar în haită! Cine i-o fi pus pe fugă? Că doar nu era vorba de o reuniune de partid! Cel mult, a unor specialiști! Intervențiile de genul pilelor de partid și a celor de gașcă, sunt excluse în sediul lui Mohammad, unde totul e curat! Fără sonor, discursurile surde ale politicienilor par a fi rupte din scheciurile infantile de altădată, cand era suficient să tragi scaunul de sub fundul cuiva, ca să devii vedeta de cinema, în anii filmului mut! Tot votându-i consecvent din patru în patru ani, noi i-am multiplicat la infinit, pe Stan și Bran, cum coboară dumnealor pianul pe scări! Uneori, nepăsarea ne uimește prin simplitatea ei și capacitatea sa de penetrare! Dacă nu ar fi așa de nocivă, poate ca ne-am permite luxul de a râde pe seama ei și a da cu piciorul inițiativelor menite să scoată țara din fundătură! Dar nu e oare un lux prea mare să fim liberali ranchiunoși, aroganți și fuduli, dar sublimi, prin absență?

Așadar, avem un Mohammad veritabil, care a luat decizia de a-i ajuta pe cei care sunt dornici să facă o afacere, dar nu au bani, logistică și nici curajul de a ieși cu o bărcuță mică, singuri în largul mării...Totul pe banii lui, pe logistica lui, pe timpul și pe riscul lui! Cu o asemenea ofertă nu te întâlnești în fiecare zi! Fie și numai ca să-ți iei notițe! Mai ales că, sub genericul “Atelierul cu afaceri”, s-au organizat două zile de dezbateri pentru ca toți cei interesați să se poată informa direct de la sursă. Acțiunea de la Phoenicia este una de interes național, fiind vorba de soarta mediului de afaceri din România și nu din Guatemala, cum poate au înțeles unii dintre cei învățați să conducă în stare de ebrietate…

Ne-am temut cu toții că, pe un asemenea subiect, vom fi luați pe sus de valul liberal al științei de carte, dar am scăpat nevătămați! Cei care visează deja să ajungă PARTENERII lui Mohammad Murad în materie de afaceri, deci parteneri, nu simpli angajați, contau și pe sprijinul moral al celor de la Putere, oameni cu o pregătire multilateral dezvoltată, nu-i așa? Dar liberalii au lipsit cu desăvârșire de la o acțiune care li se potrivea de minune! Cum stăm atunci cu promisiunile PNL privind încurajarea celor implicați în dezvoltarea mediului de afaceri, unde liberalii se laudă că sunt imbatabili! Ei ar fi trebuit să fie primii care să salute această acțiune!

Sute de tineri, chiar și din diaspora, care s-au lansat în această competiție, au fost profund dezamăgiți de sictirul liberal cu care au fost întâmpinați! Vine vorba “întâmpinați”, pentru că, în realitate, nici un reprezentant al acestui partid, aflat la guvernare, nu a fost văzut la vreo acțiune dintre cele desfășurate la Mamaia Nord! Am avut sentimentul că cineva a pus la cale boicotarea omului de afaceri de către PNL, deși domnia sa a cochetat o bună bucată de vreme cu acest partid! E drept, Mohammad este foarte greu de stăpânit, fiind recunoscut pentru virulența cu care l-a atacat pe Ludovic Orban, când acesta era premier, dar acesta nu este un motiv serios să-i întorci spatele unui om de afaceri care a demonstrat că poate schimba multe rele în bune.

Golul lăsat de PNL Constanța în peisaj a fost, după cum era de așteptat, valorificat de PSD! Aproape întreaga componență a filialei locale a luat cu asalt Atelierul de afaceri, pesederizând orice gest, orice mesaj. În tot acest timp, Vergil Chițac se lupta cu hoardele de bălării, pentru domnia sa, singura rațiune de a trăi fiind disputele ideologice despre rădăcinoase. Sigur, nu mă așteptam ca primarul orașului Mangalia să iasă din anonimat printr-o întâlnire istorică cu fostul contracandidat la Primărie! Mohammad însă a trecut în proiectele sale de viitor o fabrică de pâine la Mangalia! Primarul Radu Cristian ar fi trebuit să-i mulțumească printr-o participare la Aelierul de afaceri …

Ca și ceilalți primari și politicieni din vecinătate și conducători de instituții! Unii dintre ei plângeau cu lacrimi de crocodil, în campania electorală, soarta precară a mediului de afaceri de la noi. Acum, după ce și-au întărit pozițiile personale, nu mai sunt interesați să se implice. Ba, dimpotrivă, manifestă un dispreț total față de mediul de afaceri!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii