Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Ce spune prefectul Eugen Bola despre podul de la Poarta 9

Ce spune prefectul Eugen Bola despre podul de la Poarta 9(1601)

Prefectul Eugen Bola s-a întâlnit, ieri, cu organele abilitate pentru a discuta stadiul lucrărilor de execuţie a obiectivului de investiţii de utilitate publică „Pod rutier la km.0+540 al Canalului Dunăre- Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa”.


Mai exact, este vorba despre noul pod care se construieşte la Poarta 9 şi care, la finalizare va prelua traficul de pe podul de la Agigea, urmând ca acesta să fie închis total până la reparaţia integrală.
Conform proiectului, podul de la Poarta 9 ar urma să fie finalizat la sfârşitul lunii mai 2014 şi să fie dat în funcţiune în luna iunie a anului viitor.


„Avem o problemă la acest obiectiv, urmează ca după 7 noiembrie să fie turnat beton cu caracteristici deosebite şi nu poate să stea mai mult de trei ore în cifă. Aşa că am legat transportul betonului cu o greutate de peste patru tone de prezenţa gabarei pe care o aşteptăm la începutul lunii noiembrie”, a spus prefectul Eugen Bola.
În urma discuţiilor, atât constructorul, cât şi proiectantul noului pod spun că trebuie începută ridicarea piciorului de la Poarta 9, dar pentru asta cifele cu beton trebuie să parcurgă distanţa în mai puţin de trei ore, astfel încât calitatea betonului să nu aibă de suferit.


Cifele au 40 de tone, deci nu pot trece podul de la Agigea, aşa că ei cer să aibă prioritate la trecerea cu gabara.
Constructorul podului de la Poarta 9 spune că autorităţile vor face acest lucru posibil, în jurul datei de 4 - 5 noiembrie, când va sosi gabara de la Galaţi. O astfel de gabară, care poate transporta autovehiculele grele de pe un mal pe celălalt, are o mie de tone şi va putea transporta aproximativ nouă maşini mari.


În urmă cu aproximativ trei săptămâni, directorul CN ACN SA, Daniel Georgescu, spunea, referitor la soluţia tehnică privind amplasarea celor două pontoane necesare traficului greu, ca urmare a închiderii Podului Agigea pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, că urmează să fie adusă o gabară de la Galaţi.


„Gabara este de la Navrom Galaţi. În cel mai scurt timp vom aduce şi un tip de bac care să transporte autovehiculele cu masă mai mare de 3,5 tone. Administraţia Canalelor Navigabile nu percepe nicio taxă pentru acest tranzit. Cei de la Navrom Galaţi vor ca noi să suportăm cheltuielile legate de combustibil şi personalul gabarei”, spunea directorul CN ACN, Daniel Georgescu.


Timpul a trecut, iar gabara nu a mai ajuns. În aceste condiţii, şoferii autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone trebuie să folosească rutele ocolitoare. Cât despre bac nici nu poate fi vorba ! Ieri, prefectul a spus că, în urma evaluărilor, caracteristicile Canalului Dunăre Marea Neagră nu permit transportul cu bacul.

 

 

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii