Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FELIX - AGENTUL CU LUMÂNAREA LIBERALĂ 007

FELIX - AGENTUL CU LUMÂNAREA LIBERALĂ 007(760)

S-a pus de o alianță! Prinde deja contur noul “Cuibușor de nebunii!” Abia aștept să-i văd cum se încaieră! Stați pe-acilea, că bagă pui! Atât la nivel național, dar și local. Printr-un transfer de Putere între Felix Stroe și, deja, nemuritorul Cîțu, s-a dat liber la bocet și plânsete funerare, teme comune și religioase.

Inițiativă coristă, un fel de Madrigal politic, are ca principal scop acoperirea incapacității celor două partide, PNL și PSD, de a forma un Guvern capabil să scoată țara din criză! Aici, trebuie sa recunosc, la chestia cu salvarea țării, am dat singur în bâlbâială…

Cu cine să salvezi țara? Cu armatorii de avioane fabricate din hartie creponată? Cu politicienii de duzină? Cu ăia care renunță la cariera lor militară ca să se apuce de grădinărit? Ca să cultive ce? Faianță? Prin fabricanții de biluțe din Parlamentul României, unde continuă privatizarea fabricilor de astfel de componente! Dintre toți cei care s-au dedicat culturii bălăriilor, pe lângă amiralul Chițac, s-a mai găsit un general de armată gata-gata pregătit să se compromită singur pentru funcția de prim-ministru! Ne-au plecat până și ultimii specialiști: ciorile de pe garduri! Ele, cel puțin, mai atenuau prin “ciripitul”lor croncănit din imaginea noastră generală de “țară moartă”.

Eram la Iași, în vacanță, când unuia dintre prietenii mei i-a murit soacra. Pierdere mare pentru amândoi, pentru că ele, adică și soacra mea, reprezentau principala sursă de glume și miștouri...A doua zi, m-am prezentat corespunzător, cu coroana din dotare, la Cimitirul Central din Iași, pentru a aduce un ultim omagiu...Ne-am îndreptat unul spre celălalt, ca doi cowboy care vor să se dueleze, eu oarecum stânjenit, cu coroana în brațe...Și cu cât înaintam, căutându-mi vorbele pentru un moment funebru, simțeam că mă pierd cu firea...A căzut însă bomba peste mine! În loc de omagii și regrete, prietenul meu m-a luat direct cu fulgi cu tot…”Eu am scăpat de soacră! Să te vad acum pe tine…” După care mi-a făcut cu ochiul, ca un cioclu, ca după o farsă! Secvența a fost una de-a dreptul savuroasă, iar dialogul a rămas doar între noi, râsul nostru generând foarte multe semne de întrebare până în ziua de astăzi…

Se întâmplă să retrăiesc secvențele cu pricina ori de câte ori dau nas în nas cu Felix Stroe, “cioclul” pesedismului constănțean...Trebuie să recunosc că i potrivește de minune noua partitură, cu lumânari în brațe și dric la poartă, cu număr de PSD, la care se adaugă aghiazma aferentă noii alianțe pocite...Ca și prietenul de la Iași, știe când să plângă, când să râdă, fără să spună de ce, când să treacă peste piciorul lui pe oricine! Are o capacitate mobilizatoare de a boci în văzul lumii, că nu știi niciodată când o face pe bune și cand se preface, precum vulpea care a păcălit ursul...Când să-i umilească pe liberali, semn că nu vor ceda în ședințele de guvern, dacă vor ajunge totuși acolo. L-am zărit, zilele acestea, printre morminte, la parastasul PNL, făcându-și loc cu coatele lângă cele sfinte liberale…

Întoarcerea lui Felix Stroe la liberali cu bicicleta din dotare. Avea fața plouată, ca și cum ar fi așteptat pe cineva în stația de autobuz, dar într-un colț al gurii îi mijea un zâmbet sarcastic în nota canibalilor care te întâmpină cu brațele deschise și urarea “Bine ați venit, mânca-v-aș!” Și de câte ori apăsa cineva pe pedala sentimentală a liberalilor, Felix striga sau bocea cel mai tare o partitură intensă, dar care făcea cu ochiul asistenței! Să vedeți cum îi dojenește pe liberalii lui Cîțu, un lider care poate fi consumat la pungă pe post de floricele americănești... Cu mimica lui de șofer de taxi, după reorganizare, Cîțu îi dezavantajează net pe liberali, în tentativa lui năstrușnică de a se reabilita…

Cu Felix Stroe pe post de îmbârligător specializat în parastase și pomeni închinate liberalilor, care visează încă la chifteaua cea mare! La Constanța, moare alianța din fașă! Huțucă e mai omenos, dar unde vedeți că se pupă Felix cu Septimiu?! Nu se pupă el, Septimiu, cu primarul-amiral Vergil! Sau poate ca nu cedează și amândoi boxează pentru o alianță! Care alianță? Aia veche moșită de Radu Mazăre, când liberalii au renunțat la biserică, vezi popa Stoica, pentru crăciun pe faleza Mamaia? Aia din perioada în care Dragomir confunda ochiul normal cu ochiul de pisică în formare al lui Felix Stroe? Alianța somnambulă reprezentată de neaveniții care au omorât PNL, după ce l-au obligat să cultive relații perverse cu PSD!

Ce le unește din fire pe cele două formațiuni politic? Năravul din fire. Care, iată, avem noi dovezi, n-are lecuire! Ca și în cazul lui Felix Stroe, care știe ca nimeni altul, să râdă cu amândoi ochii de foamea de hărțuială și putere a foștilor adversari ai PSD...Știe când să fie tragic, când plânge cu unul și hăhăie cu celălalt, depășind net calitățile zbanghii cu care ne-a dus de nas Traian Băsescu! Nu v-ați întrebat de ce Felix Stroe este indulgent cu liberalii? De ce îi mângâie curtenitor pe chelie, încurajându-i parcă să nu cedeze la negocieri! După ce și-a îngropat singur partidul local și s-a autoeliminat din conducerea RAJA, face pe șmecherul! Ca să nu se creadă că e terminat, face obsesiv cu ochiul ca la parastasul liberal...În realitate, sunt premise pentru un final personal de carieră politică! Dacă nu cumva printr-o minune își va recăpăta carioca roșie de la Ministerul Transporturilor cu care a creat el în scris primele autostrăzi în zig-zag!

Îmi vine în minte farsa prietenului meu de la Iași, dar cu Felix Stroe în postura celui care-mi face cu ochiul, ca și cum aș fi unul dintre liberalii locali trași în piept de pesediștii puși pe un nou jaf...Să nu îmi spuneți mie că susținătorii lui Felix, care alcătuiesc galeria ambulantă a primarului Chițac, nu mai pot de grija Constanței! În definitiv, ce a ajuns Felix Stroe în peisajul politic local? Un simplu purtător de cuvânt, servantul lui Ciolacu când acesta nu are chef să o imite pe regretata doamnă de fier Viorica DĂNCILĂ! De ce o pomenesc? Parcă mi-a făcut Felix cu ochiul!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii