Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Deputatul Cristina Dumitrache vrea ca pentru fiecare copil născut să se planteze câte-un copac

Deputatul Cristina Dumitrache vrea ca pentru fiecare copil născut să se planteze câte-un copac(1089)

Parlamentarul constănțean Cristina Dumitrache este inițiatorul unui proiect legislativ ce vizează plantarea câte unui copac pentru fiecare nou-născut.

Alături de Cristina Dumitrache, mai susțin acest proiect alți doi parlamentari constănțeni, Mircea Titus Dobre și Remus Cernea. Totodată, alți șase deputați au semnat pentru o astfel de inițiativă legislativă.

În expunerea de motive se arată că, în România, datorită dezvoltării urbane în ritm alert, parcurile sunt din ce în ce mai amenințate.
“Orașele tind să devină adevărate întinderi de beton, iar, în locul spațiilor verzi își fac apariția diverse construcții, din care, unele, fără nicio utilitate practică. Prezentul proiect legislativ intitulat simbolic - Un copac pentru fiecare copil - are în vedere sensibilizarea autorităților publice locale în privința redresării condițiilor de mediu prin acțiuni specifice de reconstrucție ecologică”, spune Cristina Dumitrache în motivarea sa.

Tot în expunerea de motive, deputatul Cristina Dumitrache susține că acest proiect nu este unul costisitor, la un simplu calcul reieșind că se poate ajunge la un cost de aproximativ 2 lei pentru fiecare copac plantat.


Potrivit proiectului, în termen de şase luni de la înregistrarea fiecărei naşteri, primăriile din localităţile cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori ar urma să asigure plantarea câte unui copac pentru fiecare copil nou-născut.

În proiectul de act normativ se arată că Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice va asigura 20% din costul anual al proiectului, restul de 80% urmând să fie asigurat din bugetul local.

Iniţiatorii menţionează în expunerea de motive că “deteriorarea sau dispariţia unor spaţii verzi prejudiciază grav starea de sănătate fizică şi psihică a populaţiei, îndeosebi a copiilor noştri, care nu dispun de capacităţi reale pentru a evalua calitatea aerului pe care îl respiră”.

Taguri: copaci, cristina, dumitrache,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii