Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Maria Stavrositu revine în forță. S-a înscris în PNȚCD și candidează la nivel central

Maria Stavrositu revine în forță. S-a înscris în PNȚCD și candidează la nivel central(1657)

Fostul deputat democrat-liberal, Maria Stavrositu, nu a putut să stea prea mult departe de scena politică și s-a înscris în PNȚCD. După cum se știe, Maria Stavrositu a fost deputat în legislatura 2008-2012 din partea PDL. Anul trecut, cu puțin înainte de alegerile parlamentare, ea a fost exclusă din partid pentru ca un coleg să poată candida pe Colegiul 10 unde ea câștigase mandatul de parlamentar. În aceste împrejurări, Maria Stavrositu s-a înscris în PP-DD din partea căruia a candidat pentru un post de senator, însă a pierdut lupta electorală.

De atunci, a stat în umbră și departe de scena politică. Cu toate acestea, experiența sa este cunoscută la nivel central, motiv pentru care a fost cooptată în PNȚCD de Aurelian Pavelescu, și nu doar ca un simplu membru de partid. Ea va candida la Congresul PNȚCD, care are loc astăzi, pentru o funcție de vicepreședinte la nivel central. Surse din partid spun că aceasta are șanse de a candida chiar și la alegerile europarlamentare de anul viitor, cunoscută fiind experiența sa la Strasbourg din mandatul trecut.

Legat de noul ei statul, fostul deputat democrat-liberal, Maria Stavrositu, a arătat că PNŢCD este nevoit să renască pentru că societatea românească are nevoie de un alt proiect, dată fiind criza economică, instituţională, morală în care se zbate.
„Acest partid a preferat să renunţe la avantaje personale pentru a-şi păstra coloana vertebrală atât în parteneriatele politice, cât şi în cel social. Pe o scena politică dezechilibrată, mulţi pasionaţi de politică, dar şi mulţi oameni care simt nevoia unei reconstrucţii a societăţii româneşti, gândesc că PNŢCD poate fi o soluţie. Acest partid cu valori puternice, nu numai că poate, ci trebuie să devină un factor coagulant al energiilor şi forţelor de dreapta. Îl recomandă trecutul istoric şi acei lideri de tradiţie, precum seniorul Corneliu Coposu, care au reuşit să aibă o ţinută morală de excepţie, care au reuşit să capteze respectul întregii scene politice”, a spus Maria Stavrositu.

La rândul său, Aurelian Pavelescu a precizat că atragerea unor persoane importante în partid reprezintă o primă etapă a procesului de relansare a formaţiunii creştin-democrate.
„PNŢCD revine cu o nouă generaţie de lideri politici. După ani şi ani, se afirmă o generaţie de oameni tineri, oameni cu expertiză şi experienţă politică profesională, oameni care nu sunt compromişi. PNŢCD a trecut printr-o perioadă dificilă, timp de ani de zile, a reuşit acum să revină în Parlamentul României. Suntem un partid care face parte din Partidul Popular European, suntem un partid istoric care nu a renunţat niciodată la principiile sale constitutive şi ale înaintaşilor noştri. Relansarea se face pe fundamentul doctrinar programatic, tradiţional al partidului, dar şi ţinând seama de direcţiile pe care Corneliu Coposu şi cei care au reinfiinţat partidul în 1990 le-au lansat în viaţa publică sub sigla PNŢCD.(...) Sunt convins că, începând cu 2 noiembrie, PNŢCD va renaşte şi va deveni alternativa la întreaga clasă politică. PNŢCD va redeveni ce a fost: partidul reper, partidul moral, partidul românilor”, a spus Aurelian Pavelescu.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii