Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Pentru jandarmi, spiritul de om al legii nu dispare nici în timpul liber!

Pentru jandarmi, spiritul de om al legii nu dispare nici în timpul liber!(569)

În data de 04 august, în jurul orei 12.45, colegul nostru plt. adj. Julea Georgian, aflat în timpul liber, la momentul care se deplasa către domiciliu, a observat că dintr-un bar situat pe strada Seimeni din Cernavodă a ieșit un bărbat care mergea împleticit și care la momentul trecerii pe partea carosabilă s-a împiedicat, mai mai să cadă. Aceste lucruri i-au atras atenția și a continuat să urmărească cu privirea persoana respectivă. Nu mică i-a fost mirarea când a văzut că bărbatul s-a oprit lângă o mașină Dacia Duster și se căuta în buzunare.

Atunci, Georgian a considerat că trebuie să facă ceva, deoarece situația se putea termina tragic pentru niste oameni nevinovați. Drept urmare s-a apropiat de bărbatul respectiv și i-a spus că nu este normal să se urce la volan dacă se simte rău sau a consumat băuturi alcoolice. Acesta l-a repezit, spunându-i că nu este treaba lui și să iși vadă de drum. Imediat după această conversație, bărbatul s-a urcat la volanul mașinii și a pornit motorul. În acel moment, Georgian a apelat Numărul Unic de Urgență „112” comunicând operatorului situația la care era martor. Cu toate că a fost văzut de către bărbatul de la volan Duster-ului că vorbește la telefon, acesta a pus mașina în mișcare deplasându-se sinuos pe șosea, când pe prima bandă, când pe contrasens.

Fiind în apropierea mașinii proprietate personală, Georgian a plecat în urmărirea de la distanță a Duster–ului, comunicând în același timp poziția echipajelor de poliție care deja cautau mașina. După aproximativ 20 de min, timp în care Duster ul s-a plimbat pe străzile din Cernavodă, punând în pericol siguranța participanților la trafic și a persoanelor aflate în zonă prin manevrele făcute, în urma unui viraj la dreapta, conducătorul Duster-ului a pierdut controlul volanului, a lovit bordura, a urcat pe trotuar rămânînd imobilizat deoarece unul dintre cauciucuri a fost deteriorat. În foarte scurt timp, datorită indicațiilor primite, au sosit și echipajele de poliție care au trecut la aplicarea procedurilor specifice în asemenea situații.

În urma verificărilor făcute de către lucrătorii Poliției Cernavodă, persoanei respective i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui aurovehicul sub influența bauturilor alcoolice, acesta având 1,12 ml/ l alcool pur în aerul respirat.

Plt. Adj. Julea Georgian activează în cadrul Jandarmeriei din anul 1999, timp în care a fost recompensat de mai multe ori pentru modul exemplar în care își execută serviciul. De asemenea, acesta este cunoscut de către colegi și apropiați ca fiind o persoană corectă și dedicată meseriei de jandarm.

Felicitări, Georgian ! Suntem mândri de tine !

Gruparea Mobilă Constanța, mereu la datorie, mereu alături de tine !

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii