Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
Sănătatea , siguranța și dezvoltarea copiilor este obiectivul primordial pentru Administrația Publică Locală din Valu lui Traian

Sănătatea , siguranța și dezvoltarea copiilor este obiectivul primordial pentru Administrația Publică Locală din Valu lui Traian(316)

Vestile bune continua ! In luna noiembrie 2022 scolile din localitatea Valu lui Traian vor beneficia de materiale sanitare si de protectie IMPOTRIVA SARS-COV 2, in cadrul proiectului “Consolidarea capacitatii unitatilor scolare din comuna Valu lui Traian in vederea gestionarii situatiei pandemice generate de virusul SARS=CoV-2”.

Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea desfasurarii activitatii scolare pentru elevii din scolile amplasate pe raza teritoriala a Comunei Valu lui Traian, in conditii de siguranta printr-o serie de masuri de prevenire a infectarii cu virusul SARS-Cov-2, pentru a evita o crestere rapida a numarului de cazuri de infectie.

Redeschiderea scolilor amplasate pe raza teritoriala a Comunei Valu lui Traian in conditii de siguranta necesita o larga asumare in societate si responsabilitatea tuturor celor implicate in vederea respectari normelor impuse, în contextul prevenirii, depistării din timp și diminuării răspândirii potențiale a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Pentru a permite acest lucru, prin prezentul proiect se prevede achizitionarea de echipamente/ dispozitive de protectie medicala si asigurarea conditiilor igienico-sanitare minime necesare, respectiv: masti de protectie pentru elevi si profesori, dezinfectant maini, dezinfectant suprafete, dispenser sensor, sapun lichid, manusi de unica folosinta, combinezon impermeabil protectie, pubele colectare selectiva si lampi UV-C sterilizare aer.

Pe langa o informare corecta a elevilor si profesorilor privind regulile generale de respectat in vederea prevenirii infectiei si raspandirii cu virusul SARS-Cov-2, o data cu achizitionarea lampilor UV-C se vor putea dezinfecta incaperile/ salile de clasa cu lumina ultraviolet ce are eficienta pana la 99.99% impotriva bacteriilor, virusurilor si a mucegaiului din incaperi. Obiectivul proiectului este in concordanta directa cu obiectivul general al ghidului solicitantului din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, Axa prioritara 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Scopul proiectului este de crea conditii de siguranta in vederea redeschiderii scolilor din Comuna Valu lui Traian prin achizitionarea de echipamente/ dispozitive de protecţie medicală şi asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel incat sa se poata limita raspandirea virusului si diminua riscul de propagare a infecției cu SARS – COV-2 in cadrul unitatilor de invatamant.

Proiectul contribuie la indicatorul de rezultat al POIM 2S132 - Capacitate adecvata de îngrijire si tratament a cazurilor de infecþie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare. Indicatorul este unul calitativ: Înainte deintervenþia POIM: NU; Ulterior intervenþiei POIM: DA. Pentru a se atinge obiectul general al proiectului si mai ales scopul si rezultatele acestuiaeste necesar sa se identifice obiectivele specifice ale acestui proiect-obiective care sunt in strinsa legatura cu activitatile proiectului si cu actiunile intreprinse pentru realizarea acestor activitati. Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

1. Achizitia si dotarea unitatilor de invatamant cu echipamente de protectie: 245310 masti de protectie pentru elevi si profesori- ,150 litri dezinfectant maini si 200 litri dezinfectant suprafete, 200 litri sapun lichid, 245990 manusi de unica folosinta -680 combinezoane impermeabile de protectie,6 pubele colectare a materilelor de protectie covid folosite

2. Achizitia a 47 lampi UV-C sterilizare aer, pentru dezinfectarea
incaperilor/ salilor de clasa cu lumina ultraviolet impotriva bacteriilor, virusurilor si a mucegaiului.

3. Achizitie 6 termoscanere pentru indertificarea persoanelor infestate care au acces in institutiile de invamant

4. Achizitie 6 Keypass

5. Achizitie 6 sisteme de alertare depasire valoare temperatura

Sanatatea , siguranta si dezvoltarea copiilor este obiectiv primordial pentru Administratia Publica Locala . Pentru dezvoltarea armonioasa a tuturor copiilor din localitate , ne vom implica continuu pentru a putea sa le oferim toate conditiile necesare educatiei si devzoltarii.

Primăria Valu lui Traian

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii