Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Cheltuiți multă poezie

Cheltuiți multă poezie(339)

La o lună distanță după Festivalul Națonal Poezie la nisip de la Corbu, iată că și la Tomis, cum am vrea să credem că i-ar fi scris Ovidius celui ce i-a dictat relegarea, se întâmplă ca privirea deschisă asupra vieții să aparțină tot poeziei. Natura sa productivă dovedește că vitalismul nu și-l consacră doar experiențelor estetice extrase din cunoașterea comună, ci și ieșirii în public afirmându-se pentru ceea ce este chiar și prin această invitație: Cheltuiți multă poezie, pentru că avem nevoie de ea.

De data aceasta Biblioteca Județeană Ioan N. Roman este organizatoarea ediției pilot a Festivalului Național de Poezie ART.POETICA@OVIDIUS, parteneri fiindu-i Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța, Universitatea Ovidius, Uniunea Scriitorilor din România și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Sesiunea de poezie de vineri se va desfășura de la ora 10 la sediul vechi al Universității Ovidius, în Aula B a bibliotecii și va fi precedată de cuvintele de salut ale domnilor Dan Iliescu, rectorul Universității Ovidius, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicolae Manolescu, academician, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Angelo Mitchievici, managerul Bibliotecii Județene și președintele Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România. Criticul literar și eseistul Răzvan Voncu va susține conferința ,,Poeții vinului în istoria literaturii române”. Sesiunea de sâmbătă va începe la ora 10 și se va desfășura în Aula Bibliotecii Județene. Motto-ul festivalului este Vinul și Poezia, astfel că poeții vor trebui să scrie și să citească un poem inedit la temă, cum se spune, poeme ce vor fi publicate într-o viitoare antologie.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

HORICĂ CORIGENTUL - ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI CATTANI
scris de Lucian Cristea
15.09.2021   Horia Constantinescu în original. I-au tras unii scara de sub picioare și el, gata, deja se smiorcăie, dă vina pe(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii