Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PĂCĂLICIUL POLITIC

PĂCĂLICIUL POLITIC(953)

După cum se poate constata cu ușurință, în ultima vreme, a crescut evident de mult rolul progresiv și revoluționar al păcăliciului în politică, unde asistăm la diverse caramboluri hazlii.

Sforarii versați s-au învățat să-i mânuiască șmecherește pe cei din categoria păcălicilor, exploatând toate slăbiciunile acumulate la baza unor astfel de specimene.

În felul acesta, păcăliciul a devenit o figură activă a vieții noastre politice de parodie. Aproape fiecare partid are printre figurile sale ilustre un păcălici performant și de mare capacitate uzuală.

Din când în când, practic, atunci când e musai să agite apele, este scos la înaintare cu lopățica lui numa' bună de răscolit mâlul. Păcăliciul politic poate fi foarte ușor ademenit în diversiuni murdare, unde se vâră doar cei lipsiți de caracter.

De regulă, i se promite o funcție interesantă sau ascensiunea în partid, dar, de cele mai multe ori, o ia în serios în barbă! Cu toate acestea, deși biografia sa atestă existența prostiei, păcăliciul nu se lecuiește în veci!

Folosit pe post de cap de berbec, pentru că, în definitiv, chiar e berbec, păcăliciul este băgat tot timpul la înaintare. Practic, șmecherii politichiei, profitând de naivitatea și de lipsa lui de experiență, îl îndeamnă la prostii.

De regulă, păcăliciul crede ce îi spun la ureche sforarii politichiei, care nu încetează să-l măgulească în fel și chip. Din acest motiv, aflat tot timpul într-o derută derutantă, vă place cum sună, nu-i așa?, păcăliciul chiar crede că este important în politică!

Așa se face că în mintea sa se macină în plină fermentație tot felul de planuri diabolice în care prostia este pusă la loc de cinste! Păcăliciul politic se visează în rolul buturugii mici care a răsturnat carul cu proști la Caracal.

Datorită oscilațiilor de comportament și a ieșirilor sale idioate la rampă, păcăliciul este o figură greu de descris după semnalmente.

De câte ori i se întinde o momeală, și asta se întâmplă deseori în ultima vreme, se apleacă să o apuce, chiar cu prețul destabilizării vieții noastre publice și politice!

Păcăliciului li îi plac la nebunie situațiile de criză. Fresc, atunci, fiind băgat cu insistență în seamă, se crede un personaj vital pentru viitorul și independența națiunii! În realitate, păcăliciul politic este o biată unealtă, parcă am mai spus chestia asta!, în mâinile profitorilor de putere.

Când este liniște în țară, păcăliciul pare a fi uitat de sforari. El este ținut la cutie perioade foarte scurte, cunoscut fiind apetitul puterii pentru scandaluri și țirkuri cu păcăleli politice sonore.

Când nu se ivește la orizont prea curând o intrigă, sforarii îl provoacă pe păcăliciul politic, căruia i se repetă ostentativ că nu i se acordă atenția care i se cuvine și că merită mai mult decât i se dă!

În astfel de momente, păcăliciul poate fi folosit pe post de praf de pușcă în interiorul partidului său. Poate nu ați auzit de talentul de demolator al păcăliciului politic! Sunt destui păcălici care și-au făcut partidul zdrențe!

În diversiuni menite să pulverizeze adversarii politici, păcăliciul poate fi folosit de sforari ca fitil. În cazul păcăliciului, ca și a prostului, bubuie!

Adevărul este că fără vața și activitatea revoluționară a păcăliciului, activitatea politică ar fi ca și inexistentă. Din când în când, păcăliciul ne aduce aminte de faptul că politicienii noștri taie frunzăla câini. La atât se rezumă contribuția unora la creșterea nivelului de trai al populației.

Din păcate, sunt destui cetățeni care cască gura la teribilismele de doi lei ale păcăliciului politic! 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Sunt un candidat asumat”
scris de Mircea Lungu
Dețin, de ceva timp, o olografă proslanie de recomandare a distinsului candidat, un candidat asumat, cum se recomandă pe ici-colo, victi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii