Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie

UDTTMR organizează concurs de eseuri(1259)

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România a lansat, în această toamnă, o nouă provocare pentru tineri, indiferent de etnie, care sunt atraşi de istoria şi valorile culturale şi spirituale ale tătarilor din Dobrogea. Este vorba despre un concurs de eseuri – „Tătarii dobrogeni: istorie, tradiţii şi civilizaţie”- pe care UDTTMR îl organizează în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” – Facultatea de istorie şi ştiinţe politice şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi care se adresează elevilor din clasele IX – XII.

În scopul promovării la un nivel cât mai amplu a istoriei şi culturii tătarilor din Dobrogea şi dorind să manifeste o deschidere cât mai mare faţă de toţi cei interesaţi să cunoască această comunitate etnică, organizatorii au decis ca lucrările să fie redactate în limba română, putând, astfel, să se înscrie la concurs tineri de diferite etnii.

Eseul trebuie să aibă cel mult 10 pagini, data limită până la care poate fi depus fiind 2 decembrie. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 13 decembrie, cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare din România. Toţi elevii care vor trimite eseuri vor primi premii de participare, iar cele mai bune trei eseuri vor fi răsplătite cu câte o tabără de o săptămână în vara anului 2014.

„Acest concurs considerăm că este o provocare atât pentru tineri, cât şi pentru noi. Vom avea posibilitatea să ştim cum suntem percepuţi, prin prisma istoriei, a tradiţiilor şi a culturii, atât în rândul comunităţii, cât şi în afara ei. Putem spune că vom lua aceste opinii ca pe un barometru valabil pentru grupa de vârstă căreia i se adresează competiţia. Vor mai fi şi alte astfel de concursuri, iar faptul că ne-am gândit să fie destinat tuturor celor care doresc să participe, să nu restrângem aria de participare doar la comunitatea noastră, credem că este o dovadă clară a deschiderii pe care comunitatea tătară o manifestă şi mai ales a dorinţei noastre de a ne promova valorile culturale şi spirituale la un nivel cât mai amplu”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii