Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Politica Externa
CU CĂRȚILE PE MASĂ

CU CĂRȚILE PE MASĂ(365)

Cine oare dintre noi n-a încercat un tabinet, un Popa-Prostu sau chiar un șeptic sau poker? De aceea azi vă propun să vorbim cu cărțile pe față despre ce se întâmplă la o aruncătură de disc în Ucraina. Pe drept, fără ocolișuri. Așa v-am învățat, așa promitem să facem și în continuare.

Timpul iese din toate cărțile pe care le deschid. Alde frairică geamantan pune botul la tot ce i se dă, mai ales prin intermediul micului ecran.

Când eram un țânc obraznic în curu' gol cu un horeț pus în gât intram într-o baltă din apropierea casei părintești. Cam 200 de carași cât palma îi prindeam fără probleme . Nici azi nu realizez cum, da' prindeam . Apoi un prieten al lui tata băga pripoane . Aveam o dexteritate extraordinară să prind orice din zbor . Și într-o zi prietenul lui taică-meu mi-a aruncat un pește să îl bag în horeț ...A fost un biban, am avut mâna umflată o săptămână .

Balta cu pricina nu mai există. Știu doar că peste Dunăre s-a închis îndiguirea în 1985. O corectă analogie cu teribili ani '38 și ciuma fascistă ce a urmat în Europa, nu a Rusiei ? Sau și a Rusiei, dacă gleznuțele goale își pun ciorapii cu glugă, încalță bocancii și se duc pe front, să lupte de-adevăratelea, mai așteptați.

Sigur, interesant ar fi să vorbim și de neocomunista democrație în Ucraina, un fel de baba și pistolu’. Nu erau în atenția lumii, dar l-a mâncat în c...pe Putin... Sau invers. Dacă l-a mâncat pe Bideu în kur și Zelenski, acest Romică Țociu, a început să îl scarpine.

Pe bune, eu credeam că vor ataca serios cu minim 1 milion de oameni (nu cu 200.000), că vor face praf Kievul, podurile, energia și căile ferate într-o lună și că în maxim 3-4 luni vor fi dacă nu la Lvov și Cernăuți măcar la Kiev și la Nipru. Dar la un an să o bați în cap prin Donbas iar liderii vestici să se plimbe cu trenul prin Ucraina, mă scuzați.

Pe de altă parte, cu orice binoclu asta se vede, iar după cum arată lucrurile, rușii și-o iau de nu se văd. Degeaba îmi recomandați să schimb binoclul. Mă uit și nu-mi vine să cred. Îmi scuip în sân.

Vizita la Kiev cu aprobarea rușilor .Asta este de noaptea minții. Aproape de incest, așa aș denumi această întâlnire de la Kiev. Din păcate, ne aflăm nici prea aproape, dar nici prea departe de cel de-al treilea RM, care începe precum primul, se ajustează precum cel de-al doilea și se definește cel de-al treilea, antrenând nefiresc majoritatea oamenilor din Europa.

Batman deja e mic copil. În poza la care mă uit când scriu aceste rânduri umile mi se pare că e cam tinerel bătrânul. S-a dus sã-i împingã la ofensiva obligatorie de primãvarã . Piticul evreu e cam reticent, de aceea cere cu tupeu avioane . Le va primi și pe acelea. Va cere și elicoptere de atac. Le va primi. Altfel tancurile minune nu prea sunt de folos. Cine vor fi piloții și echipajele "ucrainene", poate vom auzi într-o zi.

S-a dus și Biden să se convingă că actorașul cel viteaz nu scoate din sertar dosarul lui Biden jr. În poză par Președintele Ucrainei și guvernatorul local. Suntem aproape de Israel II. Exact ceea ce a însemnat Israel pentru lumea arabă , va însemna Ucraina pentru Europa.


Sau cred că e deja invers, având în vedere cine conduce U.S. Mă rog, știm bine că USA e cea mai mare colonie a lor. Europa trebuie ținută în frâu. Atenție la Germania și Franța și mai ales la o posibilă alianță între Germania și Rusia. Așa că acest Israel II este foarte folositor USA.


Cum pun o întrebare tâmpită, cum mai fac de multișor: poate explica cineva soarele din poză deși la ora vizitei la Kiev a fost nor? Am o cu totul altă viziune și sigur nu o să vă placă. Nu este nici un război! Că mor oameni?! DA! Acesta este și scopul. Și de o parte, și de cealaltă. Un aranjament murdar, o mocirlă în care ne târăsc pe noi, muritorii de rând.


Oligarhii devin tot mai oligarhi. Săracii tot mai săraci. Și nu doar în Ucraina, sau în România, sau în Rusia. Peste tot, în Statele ce se ,,tot bagă în seamă" fără ca nimeni să îi roage. Exact așa!


Iată versiunea mioritică: bani pentru învățământ nu există, dar pentru ajutor umanitar ,,berechet". Nimeni nu mai vrea pensii mărite, când războiul e la câteva sute de km. Nici în sănătate nu mai ,,vrem" prea multe...,,să fim sănătoși cum suntem". Cei tineri s-au retras în interiorul lor, nu se mai gândesc la ce ,,frumoasă va fi ziua de mâine" . Cum, dacă e război?!...


Concluzia: suntem în ,,UNIVERSE 25" , experimentul cu șoareci. Groaza războiului oprește multe ,,dorințe". Chiar și cea de a fi conduși de oameni capabili. Așa că, ne mulțumim cu ce avem...


Singurii care suferă sunt oamenii de rând. Fără niciun pericol real, omul moare. De ce? Pentru că nu mai are un țel, o dorință.


Revin, acesta nu-i război! Dacă Putin ar fi vrut, ar fi făcut una cu pamântul totul în calea lui. Dar este un joc în care , cei ce intră, sigur unii devin BOGAȚI și alții SĂRACI , după mintea lor, doar cu zâmbetul pe buze.


Priviți în jur și vă convingeți: agricultura la pământ și ni se vorbește de foamete. ,,Oropsiții sorții sapă canale", iar noi ne cerem scuze că nu-i ajutăm să sape mai tare. Nu uităm că de fapt: totul e pentru front, totul pentru victorie.


Ce v-aș propune sau ni se propune: retragerea la sate, cătune montane, reconectare la activități tradiționale și să-i lăsăm să se bată până și-or epuiza resursele... că oricum nu-i putem opri.


Iar mă uit la poză și zic: mie mi se pare că Bideu e sosia. Bine spus. Slava Ucraina. Acum sunteți liberi la înjurături, dar cu o condiție: să nu vă repetați!

Al dvs. cu plecăciune,

Pompiliu COMȘA
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

HORICĂ CORIGENTUL - ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI CATTANI
scris de Lucian Cristea
15.09.2021   Horia Constantinescu în original. I-au tras unii scara de sub picioare și el, gata, deja se smiorcăie, dă vina pe(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii