Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Politica Externa
Noua agendă europeană în materie de migrație

Noua agendă europeană în materie de migrație(252)

Comisia Europeană a anunțat noua agendă europeană în materie de migrație. Astfel, România are desemnată o cotă de 3,75% din numărul de migranți, fiind obligată să-i primească pe teritoriul său. About Earth's Oceans

Europa nu poate aștepta în timp ce multe vieți se pierd. Eforturile de căutare și salvare vor fi intensificate până la restabilirea nivelului de intervenție prevăzute de fosta operațiune italiană „Mare Nostrum”.

Pentru a tripla bugetul pentru Frontex – operațiunile Triton și Poseidon, Comisia a prezentat deja un buget rectificativ pentru 2015 și va prezenta propunerea sa pentru 2016 până la sfârșitul lunii mai.

Odată implementate, se va extinde atât capacitatea cât și sfera geografică a acestor operațiuni, oferind sprijin operațional statelor membre sub presiune și ajutând pentru a salva viețile migranților. Aceasta solidaritate, de bun augur, va trebui să fie menținută atâta timp cât presiunea migratorie persistă.

Noul Planul Operațional Triton va fi prezentat până la sfârșitul lunii mai, menționează emigrantul.it.

Noua agendă europeană în materie de migrație prevede o distribuire uniformă a responsabilității pentru imigranții care ajung pe țărmurile europene și care se califică pentru azil. România ar urma să ia, în baza acestui plan, 3,29% din cei 20.000 de refugiați din centrele din afara UE și 3,75% din totalul imigranților care ajung în UE și se califică pentru azil. Prin urmare, în curând va sosi în România un prim lot de 657 de emigranți africani.

Planul Comisiei Europene anuntă următoarele măsuri: transferarea unui număr de 20.000 de refugiați în toate statele membre UE, în funcție de cote care nu sunt obligatorii, un buget de 50 de milioane de euro pentru relocarea imigranților, mobilizarea unei sume suplimentare de 60 de milioane de euro din fonduri de urgență pentru statele cele mai afectate de aceasta criză și operațiuni în Mediterana pentru capturarea ambarcațiunilor pentru prevenirea exploatării migranților de către grupările criminale. 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii