Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Găleata ever - clean

Găleata ever - clean(338)

Încerc de câteva zile să aflu pentru mine, dar mai ales pentru dvs., diferența dintre reversibil și ireversibil. Cedarea economiei către capitalul străin face parte din categoria ireversibil. Și odată cu economia ai cedat și suveranitatea. Pa suveranitate, pe vecie.

Chiar dacă din confruntarea USA-Rusia iese Rusia învingătoare tot sclavi rămânem. Schimbăm doar stăpânul și rămânem sclavi nu din cauză că stăpânul e bulangiu, ci pentru că nu mai avem cu ce să ne gospodărim, am cedat de bunăvoie străinilor economia.

Cum se susține faptul că pensionarea anticipată în magistratură se datoreaza stresului și condițiilor deosebite de muncă (argument cu care nu sunt de acord, de altfel - nu cred că există vreo justificare pentru a trata magistrații altfel decat restul celorlalte profesii; ex. doctorul chirurg are o profesie mult mai solicitantă și riscantă, dar nu iese la pensie la 45 de ani).

Acum veniți dumneavoastră și ne spuneți că dacă ați fost, de exemplu, 19 ani avocat și 6 ani magistrat trebuie să beneficiați de pensionarea anticipată. Pentru 6 ani de „stres”. Păi ne zbatem să dispară "specialii" sau vrem să facem cât mai mulți odată ce li s-a permis leprelor necalificate din servicii să facă ce vor , alimentați de la buget, atunci se treziră și alți oxiuri că vor sa fie speciali .

Un judecător "terminat" psihic, poate trimite un om nevinovat la închisoare pe viață iar un chirurg extenuat, poate opera pe cord, un balnav cu apendicită, trimițându-l direct pe lumea cealaltă. La limită, ambele profesii lucrează cu omul și cu viața lui, așa că nu sunt prea diferite din punctul ăsta de vedere.

Corect însă, un chirurg NU iese la pensie anticipat, oricât de stresat psihic ar fi el! Dar soluția, NU este ca din cauza asta, să li se taie niște drepturi meritate judecătorilor ci, de a li se da drepturile meritate și chirurgilor. Pe de altă parte, să nu uităm că un judecător are câteva zeci de dosare zilnic, și e obligat prin forța lucrurilor să mai lucreze și acasă, în timpul lui teoretic liber, pe când un chirurg, efectuează cel mult 2-3 operații zilnic și în timpul lui liber, face cam ce vrea!

Evident, raționamentul e valabil și pentru alte profesii dar m-am legat de acestea, pentru că așa a fost contextul. Magistrații susțin că sunt cei mai stresați, au cel mai mare volum de muncă și așa se justifică beneficiile pe care le au ca nicio altă categorie profesională.

Poate ne spun și nouă care sunt categoriile profesionale cele mai puțin stresate, cu volum mic de muncă și pe ce se bazează aprecierile lor. Dacă muncești mult și prost nu înseamnă că trebuie să fii recompensat pentru acest lucru. România este raiul infractorilor și din cauza magistraților. Numai cine nu vrea, nu face infracțiuni!

Sunt condamnați numai găinarii și cei care îi deranjează pe cei cu funcții importante. Din această cauză, peste 50% din cetățeni nu au încredere în justiția română și peste 80% consideră că magistrații nu merită pensii speciale.

Infractorii au mai multe drepturi decât victimele. Deținutilor li se alocă mai mulți bani decat bolnavilor din spitale, copiilor din instituțiile statului etc.

Justiția este o știință care se bazează pe logică. Rolul justiției este de a identifica infractorii și de a-i pedepsi, nicidecum a-i face scăpați prin hățișul cuvintelor. Aceasta-i definiția. Rezultatul: Sistemul de Justiție din România este cel mai eficient Grup Infracțional Organizat din această țară.

Stați așa, nu plecați nicăieri, să vedeți ce "mânării" se fac la nivelul Procuraturii! Aceștia în frunte cu șefa Scutea se dau de ceasul morții să-l ancheteze pe Putin! Băi Domnilor Tovarăși să ieșim în curte să vedem dacă avem toate țiglele pe casă, se anunță ninsori, furtuna, ploi .

Dacă te uiți pe soluțiile magistraților îți dai ușor seama că marea majoritate a magistraților sunt repetenți la logică sau sunt analfabeți funcționali pentru că nu reușesc să înțeleagă cele mai simple informații din documentele depuse la dosar, excluzând bineînțeles posibilitatea ca o fac cu intenție.

Cum bugetul statului nu e sac fără fund, Statul a împrumutat în prima lună a acestui an echivalentul a circa 55 de miliarde de lei, respectiv 34,4% din necesarul total de finanțare din acest an, estimat la circa 160 de miliarde de lei. Dobânzile la care se împrumută statul au crescut vertiginos în 2022, generând o gaură de 29,1 miliarde de lei în bugetul de anul trecut. Statul a plătit dobânzi cu 61,8% peste nivelul din 2021, potrivit execuției bugetare. Din calculele Eurostat, România plătește cele mai mari dobânzi din UE, după Ungaria. Costurile medii de finanțare ale statului pe termen lung au fost, în medie, în decembrie, de 7,2%, duble față de media UE. De pe pietele externe, doar în prima săptămână din 2023, România a împrumutat 3,99 miliarde de dolari. Sumele împrumutate au fost pe scadențele cinci ani (1,24 mld $), 10 ani (1,5 mld $) și 30 ani (1,25 mld $)

Toți vrem venituri ca în Occident dar muncim la fel ca ei, avem acceași eficiență, productivitate? Alții susțin că din contr-, bugetul statului român, ESTE sac fără fund! Cu siguranță România este singura țară din lume, care nu mai produce nimic, care și-a dat pe gratis resursele, care și-a urmărit și-și urmărește penal, cu motive reale sau inventate, micii întreprinzători din toate domeniile, protejându-i ca pe niște sfinți pe investitorii străini, indiferent cât de pe față ar fura ei, care face totul pentru a distruge locurile locale de munca pentru români, care impozitează munca mai rău decât își exploatează cămătarii victimele și, totuși are bani din plin, pentru a mări salariile bugetarilor, pentru a investi grămezi de bani în arme inutile, care oricum, vor veni peste cine știe câți ani, pentru a credita băncile străine de aici, pentru a crea facilități pentru străini și pentru a mai primi totuși credite de la aceeași străini.

Vorbești de occidentali, că nu muncim la fel ca ei, că n-avem aceeași eficiență, aceeași productivitate. Îți spun un secret dar, să nu-l mai spui la nimeni: noi nu muncim ca ei, că n-avem unde și n-avem nici eficiență, nici productivitate, pentru că nu mai facem nimic! Luăm șuruburi din Polonia, cuie din Germania, izmene din China, mere din Ungaria și bitum din Cehia! Nu mai producem la scară industrială, nici măcar scobitori!

Statul ăla de mila căruia plângi, în ultimii 33 de ani, a ras de pe fața pământului, toată industria și agricultura românească, mai rău decât a făcut-o seria de cutremure, in Turcia! Statul român, traiește ca orice boschetar, din furatul și jefuitul propriilor cetățeni la drumul mare, din mila străinilor, din plățile pe care i le fac unii și alții, ca să-și poată face testele demente aici, pe noi și, din cerșeală. Până acum, i-a mers ca a mai găsit câte ceva (ce aparținea POPORULUI), să vândă, fără nici un drept! Dar acum, nici ce să vândă, nu prea mai are...

Și dacă tot ești atât de "la zi" cu împrumuturile făcute de statul român în numele meu și al concetățenilor mei, poate ne spui tuturor, ce a făcut statul ăsta român, cu sutele de miliarde de euro, pe care le-a împrumutat de vreo 20 de ani încoace! Ce a făcut PENTRU NOI, cei care, și cei ai căror strănepoți vor trebui să plăteasca datoriile cretine făcute de niște psihopați analfabeți, care strigă sus și tare, că ei "conduc" țara?!?!

Poate ne explici, la fel de detaliat cum ai facut-o când ai înșirat proaspetele împrumuturi, de ce statul ăsta român, are milioane de cetățeni, care se cacă tot în fundul curții, ca acum 200 de ani și de ce n-au acces la canalizare! Sau de ce în al naibii de multe locuri, "autostradele" sunt așa de bune, incât bolnavii grav sau morții, sunt cărați la salvare sau la căruța funerară, cu roaba, calul, sau targa, că mașinile nu pot ajunge la ei!

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii