Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Politica Externa
Prelungirea acordului privind cerealele din Marea Neagră, mediată de ONU și Turcia

Prelungirea acordului privind cerealele din Marea Neagră, mediată de ONU și Turcia(108)

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat duminică că Ankara lucrează pentru a prelungi inițiativa susținută de ONU care a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile blocate de Rusia în urma invaziei, transmite Reuters, conform Mediafax.

„Lucrăm din greu pentru implementarea fără probleme și pentru prelungirea ulterioară a acordului privind cerealele din Marea Neagră”, a declarat Cavusoglu într-un discurs susținut la Conferința Națiunilor Unite privind țările cel mai puțin dezvoltate, care se desfășoară la Doha, în Qatar.

Cavusoglu a mai spus că a discutat despre eforturile de prelungire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Rusia a anunțat miercuri că va fi de acord cu prelungirea acordului doar dacă se va ține cont de interesele propriilor producători agricoli.

Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră, mediată de ONU și Turcia în iulie anul trecut, a permis exportul de cereale din trei porturi ucrainene. Acordul a fost prelungit în noiembrie și va expira la 18 martie, dacă nu se convine asupra unei prelungiri.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PAROLE, PAROLE, PAROLE
scris de Pompiliu Comşa
PAMFLETE PE GAURA CHEII E groasă rău prin lume, dar noi pozăm în mutanți sălbatici conduși doar de ură, bolnavi de mârl(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Corb la corb nu-și scoate ochii. Oare?
  • CONSTANȚA - ITALIA CEA MICĂ
  • Corupția și crima în bandă organizată la facultatea de Alimentație si Turism (AT), secția IMIT (Ingineria și Managementul din Industria Turismului) de la Universitatea Transilvania din Brașov
  • Tânăr depistat cu materiale pirotehnice în lenjeria intimă la meciul F.C.V. Farul Constanța - C.S. Universitatea Craiova!
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - VIOREL DINESCU