Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Piețele bursiere europene, în cădere liberă!

Piețele bursiere europene, în cădere liberă!(155)

Autoritățile de reglementare americane au închis duminică Signature Bank din New York, un mare creditor din industria cripto, în încercarea de a preveni răspândirea crizei bancare, informează postul american de televiziune CNBC.

Autoritățile de reglementare bancară au declarat că deponenții de la Signature Bank vor avea acces deplin la depozitele lor, o măsură similară pentru a asigura deponenților de la banca falimentară Silicon Valley Banks își vor primi banii înapoi. "Toți deponenții acestei instituții vor fi despăgubiți. Ca și în cazul rezoluției Silicon Valley Bank, nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabil", au precizat autoritățile de reglementare.

În timp ce deponenții vor avea acces la banii lor, acționarii și deținătorii de obligațiuni de la cele două bănci vor fi distruși, a declarat un înalt oficial al Trezoreriei.

Efect de domino după falimentul celor două bănci americane

Piețele bursiere europene au avut un început de săptămână foarte slab, în condițiile în care turbulențele care au început săptămâna trecută continuă să afecteze piețele, informează publicația britanică The Guardian.

Asta în ciuda faptului că autoritățile de reglementare din SUA au protejat depozitele Silicon Valley Bank și au încercat să consolideze sistemul financiar noaptea trecută.

 

www.stiripesurse.ro

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii