Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
150 de copii români și ucraineni vor beneficia de laptopuri pentru studiu

150 de copii români și ucraineni vor beneficia de laptopuri pentru studiu(112)

În data de 13 martie 2023, la sediul Primăriei Municipiului Constanța a avut loc predarea unui număr de 150 de laptopuri pentru 5 unități de învățământ constănțene în care își desfășoară activitatea educațională copiii veniți din Ucraina și nu numai. Echipamentul tehnic în valoare de 250.000 lei a fost donat de către Fundația Word Vision Romania (FWVR) cu sprijinul Deparment For Foreign Affairs and Trade Australia (DFAT) și Ministry of Foreign Affairs and Trade, New Zealand (MFAT).

 

“Educația este un lucru esențial și noi ne dorim să investim în acest domeniu. Fără educație nu putem vorbi despre dezvoltarea relațiilor interumane și a celor sociale. Copiii ucraineni trebuie să simtă că fac parte din comunitatea constănțeană. De aceea am încheiat și parteneriatul între Primăria Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Fundația Word Vision Romania, Asociația Serviciului Iezuiților pentru Refugiații din România și Fundația Pontica. Prin acest protocol urmărim să realizăm activități educaționale non-formale, să integrăm în comunitate copiii ucraineni și să sprijim în acest fel părinții acestora oferindu-le timpul necesar să aplice pentru locuri de muncă. Peste 600 de elevi ucraineni împreună cu familiile lor vor fi principalii beneficiari ai acestui proiect. De donația echipamentulului și a dotărilor se vor bucura alături de copiii ucraineni și elevii constănțeni din 5 unități de învățământ: Școala Gimnazială nr.3 “Ciprian Porumbescu”, Școala Gimnazială nr.6 “Nicolae Titulescu“, Liceul teoretic “George Emil Palade“, Școala generală nr.16 și Școala Gimnazială nr.40“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

 

“Prin facilitarea implicării elevilor ucraineni și români în activități și ateliere comune, aceștia au posibilitatea de a colabora pentru o mai bună cunoaștere reciprocă. Mai mult, beneficiarilor li se vor asigura toate mijloacele digitale pentru a naviga în siguranță pe internet și a accesa educația online, astfel încât aceștia să își poată continua studiile prin platforme, materiale, aplicații, fiind conectați, totodată, cu membrii familiei și prieteni, prin intermediul rețelelor sociale. Aceste activități vor contribui la îmbunătățirea sentimentului de securitate, apartenență și implicare pentru tinerii beneficiari”, au declarat reprezentanții Fundației Word Vision Romania.

  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FERMA ANIMALELOR
scris de Pompiliu Comşa
De foarte multe ori v-am spus că suntem sclavi în propria ţară. E vina noastră sau a altora, naiba mai ştie. Prostia însă e reparti(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Corb la corb nu-și scoate ochii. Oare?
  • CONSTANȚA - ITALIA CEA MICĂ
  • Corupția și crima în bandă organizată la facultatea de Alimentație si Turism (AT), secția IMIT (Ingineria și Managementul din Industria Turismului) de la Universitatea Transilvania din Brașov
  • Tânăr depistat cu materiale pirotehnice în lenjeria intimă la meciul F.C.V. Farul Constanța - C.S. Universitatea Craiova!
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - VIOREL DINESCU