Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie

Academia Navală Mircea cel Bătrân marchează 141 de ani de învăţământ de marină(1340)

Reprezentanţii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” vor marca 141 de ani de învăţământ superior de marină în România, printr-o serie de manifestări care vor avea loc în perioada 15-19 noiembrie.

Academia constănţeană este instituţia de învăţământ superior din Dobrogea cu cea mai lungă existenţă, aflându-şi originea în Şcoala Specială pentru Subofiţerii şi Ofiţerii din Corpul Flotilei, instituţie înfiinţată prin Decizie Ministerială la data de 17 noiembrie 1872, fiind prima structură de învăţământ românească destinată formării cadrelor de marină.

Programul activităţilor cuprinde: o ceremonie aniversară vineri, 15 noiembrie, ora 10.00, la care vor participa studenţii academiei, profesorii şi invitaţii acestora; Cupa “MIRCEA” la nataţie, competiţie la care vor participa elevi de la liceele constănţene, în perioada 16-17 noiembrie, orele 9.30-12.30; expoziţia „Tradiţii maritime româneşti la Marea Neagră”, luni, 18 noiembrie, ora 9.00.

Manifestările dedicate evenimentului se încheie marţi, 19 noiembrie, ora 10.00, cu conferinţa internaţională „Development of Maritime Education and Training in the Black Sea Higher Education Establishments”, la care participă o parte dintre partenerii străini ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, respectiv Universitatea PIRI REIS din Istanbul, Turcia, Academia Maritimă Naţională din Odessa, Ucraina şi Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii