Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Soluții pentru restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria

Soluții pentru restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria(399)

Consiliul Judeţean Constanţa a organizat, astăzi, o întâlnire importantă pentru deblocarea proiectului "Restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria". Întâlnirea a fost prezidată de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și a fost onorată de prezența Secretarului de Stat Dan Ștefan Chiru, din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Secretarul General al UNESCO, Madlen Șerban, Guvernatorul Teodosie Gabriel Marinov al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Directorul Institutului Național al Patrimoniului, Oana Zaharia, Directorul Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Celzin Latif și Președintele ADD Constanța, Ana Maria Vătămanu, alături de alți reprezentanți din domeniu.

"Ne-am întâlnit astăzi pentru a alege soluţia cea mai sigură şi care poate fi implementată cât mai rapid, pentru restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea #Histria. Împreună cu specialiștii de la Institutul Naţional al Patrimoniului, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Ministeriul Mediului Apelor și Pădurilor, #UNESCO și #ADD încercăm să aducem o modificare legislației actuale, astfel încât investițiile în sfera zonelor protejate să se desfășoare mai repede. Cu mai multă ambiție și curaj și fără birocrație ambiguă vom reuși să salvăm mai multe obiective arheologice importante din #Dobrogea și restul României. Regulamentul care există acum este ambiguu. Ministerul Mediului, Secretariatul General al Guvernului, autoritățile locale și reprezentanții instituțiilor abilitate în eliberarea autorizațiilor și permiselor trebuie să se așeze urgent la masa discuțiilor pentru a lua cea mai bună decizie care să ajute la salvarea monumentelor istorice. Patrimoniul istoric al Dobrogei este impresionant și trebuie pus în valoare la justa lui importanță națională și mondială.", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii