Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Soluții pentru restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria

Soluții pentru restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria(189)

Consiliul Judeţean Constanţa a organizat, astăzi, o întâlnire importantă pentru deblocarea proiectului "Restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria". Întâlnirea a fost prezidată de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și a fost onorată de prezența Secretarului de Stat Dan Ștefan Chiru, din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Secretarul General al UNESCO, Madlen Șerban, Guvernatorul Teodosie Gabriel Marinov al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Directorul Institutului Național al Patrimoniului, Oana Zaharia, Directorul Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Celzin Latif și Președintele ADD Constanța, Ana Maria Vătămanu, alături de alți reprezentanți din domeniu.

"Ne-am întâlnit astăzi pentru a alege soluţia cea mai sigură şi care poate fi implementată cât mai rapid, pentru restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea #Histria. Împreună cu specialiștii de la Institutul Naţional al Patrimoniului, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Ministeriul Mediului Apelor și Pădurilor, #UNESCO și #ADD încercăm să aducem o modificare legislației actuale, astfel încât investițiile în sfera zonelor protejate să se desfășoare mai repede. Cu mai multă ambiție și curaj și fără birocrație ambiguă vom reuși să salvăm mai multe obiective arheologice importante din #Dobrogea și restul României. Regulamentul care există acum este ambiguu. Ministerul Mediului, Secretariatul General al Guvernului, autoritățile locale și reprezentanții instituțiilor abilitate în eliberarea autorizațiilor și permiselor trebuie să se așeze urgent la masa discuțiilor pentru a lua cea mai bună decizie care să ajute la salvarea monumentelor istorice. Patrimoniul istoric al Dobrogei este impresionant și trebuie pus în valoare la justa lui importanță națională și mondială.", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PAROLE, PAROLE, PAROLE
scris de Pompiliu Comşa
PAMFLETE PE GAURA CHEII E groasă rău prin lume, dar noi pozăm în mutanți sălbatici conduși doar de ură, bolnavi de mârl(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Corb la corb nu-și scoate ochii. Oare?
  • CONSTANȚA - ITALIA CEA MICĂ
  • Corupția și crima în bandă organizată la facultatea de Alimentație si Turism (AT), secția IMIT (Ingineria și Managementul din Industria Turismului) de la Universitatea Transilvania din Brașov
  • Tânăr depistat cu materiale pirotehnice în lenjeria intimă la meciul F.C.V. Farul Constanța - C.S. Universitatea Craiova!
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - VIOREL DINESCU