Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Galeria cu prieteni: LAURENȚIU MARINESCU

Galeria cu prieteni: LAURENȚIU MARINESCU(345)

Știați că în Năvodari, alături de noi, trăiesc oameni talentați care prin harul, munca și dăruirea lor îmbogățesc spiritual cultura năvodăreană?

Noi ne-am propus ca printr-o rubrică săptămânală, să îi prezentăm aici, în mediul online, să îi cunoașteți, dacă nu ați făcut-o până acum, și să îi prețuiți, așa cum merită.

Scriitori, poeți, artiști plastici, cantautori, compozitori, sunt oameni emblematici pentru orașul nostru, oameni cu care ne mândrim, ei fiind adevărați ambasadori ai culturii năvodărene și suntem convinși că prin talentul, răbdarea, perseverența și munca lor în slujba frumosului, fac lumea din jur mai luminoasă.

Azi, pagina îi este dedicată cantautorului Laurențiu Marinescu, care se prezintă în rândurile care urmează.

Eu, despre mine : M-am născut in comuna Corbu, in anul 1957.

* Din anul 1960 devin cetățean al orasului Navodari , oras in care locuiesc si acum.
* Cursurile școlii generale le-am urmat in Navodari, iar liceul l-am facut in Constanța , in perioada 1972-1977. Liceul Industrial Energetic, cursuri de zi, 5 ani. Asa se făcea scoala atunci… Am absolvit Facultate de Drept „Simion Bărnuțiu" Sibiu , specialitatea Relatii Internationale si Studii Europene .

În perioada liceului, am participat la evenimente culturale organizate in Constanta .
* Am castigat trofeul „ANCORA DE AUR " al Festivalului de folk cu acelasi nume.
* La inceputul anilor '80 , din functia de metodist la Casa de Cultura din Navodari, am creat , impreuna cu un grup de poeti, cenaclul literar „ORIZONTUL MARII ” patronat de poetul George Țărnea.

Activitatea mea artistică s-a desfasurat in cadrul unor formatii de muzică rock , pop, folk participând la concerte sau evenimente muzicale. Am avut o calaborare indelungata cu Radio Constanța si cu Televiziunea Neptun.

Începând cu anul 2006, am colaborat cu Cercul Militar Constanta, cu ocazia evenimentelor organizate de STUDIOUL DE SPECTACOLE SPECIALE SONAR si cenaclul MIHAIL SADOVEANU.

În anul 2008, am imprimat primul CD care se numeste „CÂMPII DE DRAGOSTE SI FLORI” pe versuri scrise atât de mine cât si de alti poeti , printre care George Tarnea si Costin Antonescu. Am colaborat la inregistrari cu violocelistul Gheorghița Tănase si cu flautistul Vitalie Postolache , amândoi instrumentisti de valoare ai Teatrului" Oleg Danovski " din Constanța.

Anul 2012 aduce un nou CD cu numele , „SCRISOARE PE NISIP”. Colaborez din nou cu Gheorghița Tănase - violoncel si cu Marcel Dășanu -clarinet.

În anul 2016, impreuna cu un grup de poeți si folk-isti constanteni am înființat Cenaclul literar muzical GLYCON.

Momentan am concerte si colaborez cu Cenaclul MIHAIL SADOVEANU.

În Bucuresti colaborez cu "CENACLUL DE URGENȚA" sub patronajul Editurii ART CREATIV , unde , la sfârsitul lunii martie a acestui an, voi scoate un volum de poezii cântate.

Volumul se numeste „CÂNTEC CRUD , TE AUD”.

De ce poezii cântate ? Volumul va fi insoțit de un stick personalizat pe care sunt inregistrate toate cântecele compuse de mine, pe poeziile din volum. De asemenea, in volum vor fi si partiturile a zece cântece.

Cam atât despre mine.....
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii