Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Politica Externa
Curtea Penală Internațională, ignorată total de Africa de Sud! Vladimir Putin a fost invitat oficial la summitul BRICS

Curtea Penală Internațională, ignorată total de Africa de Sud! Vladimir Putin a fost invitat oficial la summitul BRICS(112)

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Rusiei a declarat că Kremlinul a primit o invitație ca Vladimir Putin să participe la summitul statelor membre BRICS, care va avea loc în luna august în Africa de Sud.

"În ceea ce privește invitațiile la summitul BRICS, da, într-adevăr, acestea sunt. Mai aproape de subiect, se vor lua decizii adecvate", a declarat domnul Peskov în timpul unei conferințe, relatează presa rusă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Rusia "în orice caz" va participa activ la viitorul eveniment.

Autoritățile sud-africane vor organiza consultări cu Rusia în legătură cu emiterea de către Curtea Penală Internațională (CPI) a unui mandat de arestare pentru Vladimir Putin în contextul posibilei sale vizite în țară pentru summitul BRICS. În conformitate cu Statutul de la Roma, țările semnatare sunt obligate să extrădeze suspecții CPI pentru care a fost emis un mandat de arestare. Un purtător de cuvânt al președintelui sud-african Vincent Maguigna a declarat în martie că țara "își înțelege obligațiile legale în legătură cu participarea la CPI".

 

stiripesurse.ro


Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii