Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Politica Externa
Laboratorul Național de Sănătate Publică din Sudan, capturat de luptători - OMS avertizează cu privire la un potențial risc biologic major!

Laboratorul Național de Sănătate Publică din Sudan, capturat de luptători - OMS avertizează cu privire la un potențial risc biologic major!(136)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat marți asupra unui "enorm risc biologic" după ce luptătorii sudanezi au capturat Laboratorul Național de Sănătate Publică din capitala Khartoum.

Laboratorul este responsabil pentru gestionarea bolilor infecțioase și pentru testarea COVID-19 în Sudan. OMS a avertizat că atacul ar putea duce la pierderea controlului asupra bolilor infecțioase și a condamnat acțiunea drept "inacceptabilă și periculoasă".

În timp ce situația se deteriora, națiunile străine au început să-și evacueze cetățenii și personalul ambasadelor din Sudan. Câteva țări, printre care Statele Unite și Franța, și-au suspendat operațiunile ambasadelor lor.

În plus, un armistițiu mediatic de către Statele Unite, care a încercat să încheie conflictele dintre guvern și rebelii din regiunile Darfur și Kordofanul de Sud, a fost lovit de violență, în ciuda încercărilor de a ajunge la o încetare a focului durabilă.

Situația din Sudan a atras atenția comunității internaționale, iar organizațiile umanitare și liderii mondiali au cerut încetarea violenței și găsirea unei soluții pașnice la conflictele din țară.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii