Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
angajari
Ministerul Apărării vrea să angajeze peste 4.000 de militari

Ministerul Apărării vrea să angajeze peste 4.000 de militari(124)

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, pe pagina de Facebook, că demarează o campanie de angajare a soldaților profesioniști pentru structura de forțe a Armatei României.

Potrivit comunicatului, începând din data de 2 mai, încep înscrierile pentru cele 4159 de posturi de soldat/gradat profesionist (SGP). Calendarul de recrutare și selecție a candidaților este următorul: * înscrierea: 2 mai – 16 iunie; * evaluarea psihologică, evaluarea capacității motrice, interviul: 22 mai – 23 iunie; * examinarea medicală: 6 – 30 iunie; * termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.

Adresele centrelor militare pot fi găsite accesând link-urile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro și pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php, informează ministerul.

Soldații (și gradații) profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare. SGP pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri, spune MApN, care adaugă că SGP participă nemijlocit la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și a infrastructurii de instruire și pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare.

Alături de ceilalți militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrității și suveranității statului, a apărării cetățenilor țării. De asemenea, sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.)”, se precizează în comunicat. SGP constituie principala sursă de formare a subofițerilor în activitate și pot fi selecționați la programele de formare a maiștrilor militari în activitate, precum și în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învățământul superior sau la cursul de formare a ofițerilor în activitate, arată Ministerul Apărării, citat de Cotidianul.

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii