Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Politica Externa
Fondatoarea Theranos, Elizabeth Holmes, condamnată la 11 ani de închisoare

Fondatoarea Theranos, Elizabeth Holmes, condamnată la 11 ani de închisoare(328)

Fondatoarea Theranos, Elizabeth Holmes, va începe să își ispășească sentința la închisoare pe 30 mai pentru fraudarea investitorilor din cadrul startup-ului eșuat de testare a sângelui, evaluat cândva la 9 miliarde de dolari, potrivit Reuters

Judecătorul districtual american Edward Davila a stabilit miercuri data la care Holmes, în vârstă de 39 de ani, va începe să ispășească 11 ani și trei luni de închisoare.

Holmes a devenit celebră după ce a susținut că micile aparate Theranos pot efectua o serie de teste de diagnosticare cu doar câteva picături de sânge. Ea a fost condamnată pentru fraudă în cadrul unui proces desfășurat anul trecut în San Jose, California.

Theranos - Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley


Holmes a cerut Curții de Apel a celui de-al 9-lea Circuit al SUA să își amâne sentința, da instanța a respins marți această cerere.

Davila, care a supervizat procesul și condamnarea lui Holmes, respinsese anterior argumentul acesteia potrivit căruia apelul este posibil să ducă la un nou proces, situație în care ea ar fi putut rămâne în libertate pe cauțiune.

Procurorii au declarat în timpul procesului că Holmes a prezentat în mod eronat tehnologia și finanțele Theranos. Holmes a depus mărturie în propria apărare, spunând că ea credea că declarațiile sale erau corecte la momentul respectiv.

În apel, Holmes contestă mai multe hotărâri ale judecătorului, inclusiv faptul că acesta a admis dovezi privind acuratețea testelor Theranos care sunt ulterioare declarațiilor sale către investitori.

Fostul președinte al Theranos, Ramesh "Sunny" Balwani, a fost condamnat și el condamnat la 12 ani și 11 luni de închisoare pentru fraudarea investitorilor și a pacienților Theranos.

Sursa: hotnews.ro

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii