Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
NOSTALGII ȘI ÎNCREDERE ÎN VIITOR: FOTBALUL CONSTĂNȚEAN (IX)

NOSTALGII ȘI ÎNCREDERE ÎN VIITOR: FOTBALUL CONSTĂNȚEAN (IX)(478)

Pe alți fotbaliști de renume care au evoluat în tricoul Farului îi vom aminti în contnuare.

Să începeme cu Tiberiu KALLO.

Tiberiu Kallo (n. 7 august 1943la Codlea), are o înălțime de 1,68 m. Juca mijlocaș ofensiv. Are trei frați, doi dintre ei Mihai și Nicolae au fost și fotbaliști care au reușit să joace în prima ligă a României, Divizia A. A debutat în 1964 la Marina Mangalia, apoi în tricoul Farului în perioada 1965-1972 în 157 de partide, marcând 25 de golur,

În perioada 1973-1974 a evoluat pentru CS Târgoviște în 43 de partied, având ca senior nu mai puțin 200 de partid în care a fost titular marcând 25 d goluri. A jucat și în echipa de seniori a României în 6 partide în care a înscris un gol. Aici a debutat sub comanda antrenorului Constantin Teașcă, zis Piticul, pe 29 octombrie 1967, când a venit ca rezervă și l-a înlocuit pe Florea Voinea în minutul 63 al unui amical care s-a încheiat 0-0 cu Polonia. El a marcat singurul său gol pentru echipa națională într-un meci amical care s-a încheiat 1-1 împotriva Austriei.

Ultima apariție a lui Kallo pentru România a fost într-un meci de calificare la Cupa Mondială din 1970, care s-a încheiat cu o victorie cu 2-0 împotriva Elveției. El a apărut o dată și pentru echipa olimpică a României. I se spunea Căluțul și a făcut partea din legendara echipă Farul.

 

Să trecem la Dumitru CARAMAN.

Dumitru Caraman (n. 22 decembrie 1944 la Mihail Kogălniceanu) a jucat pe postul de mijlocaș central. Fiul său, Costin Caraman, a fost, de asemenea, fotbalist. Pentru Farul a jucat în două rânduri. Mai întâi în sezonul 1965-66 în 7 partide în care a înscris o dată, apoi trecând la Portul Constanța în perioada 1967-1970 unde era titular sigur, în 72 de partide, pentru ca să revină la Farul între 1970-1975, evoluând în 136 partide în care a înscris de 32 de ori. Între 1975-76 a evoluat pentru FC Brăila, în total având 215 partide și 33 golui marcate.

Din familia sa au jucat fotbal nu numai cei doi amintiți, ci și Dimitris, a treia generație de fotbaliști din familie, care a evoluat pe post de portar, spre deosebire de ceilalți doi care au jucat atacanți.

Va urma –
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
Mohammad Murad Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Mihai Lupu - DECISIV în spargerea valului lui Mitroi
scris de Pompiliu Comşa
Mare e grădina lui Dumnezeu, spuneam pe timpuri. Parafrazând, putem afirma azi că mare e grădina politicii, inclusiv a celei dobrogene.(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii