Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PUNCT ȘI DE MEDITAT

PUNCT ȘI DE MEDITAT(1702)

Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unele duhnesc a făcătură și nu am nicio îndoială că de ele profită în egală măsură toți, în raport cu electoratul țintă.


Pe de-o parte, desigur, AUR, care se adresează și mobilizează electoratul cel mai puțin educat, cel mai vulnerabil la angoase, panică, manipulare, conspirații.


Permeabilitatea la manipulare nu înseamnă că o parte din furia acestui electorat, sărac, fără perspectivă și captiv nu e justificată. Doar că AUR nu are nicio soluție pentru el, ci doar alimentează și călărește valul de ură. Nu e nimic rațional în aceste reacții, e doar emoție negativă descătușată.


În plus, scandalul AUR a mutat atenția de la niște subiecte pe care coaliția nu le dorește prea mult discutate: ordonanța ciuntită până spre anihilare a austerității, împărțeală cu tușe grotești a puterii și protestul legitim al cadrelor didactice.


Sperietoarea AUR încinge și imaginația politicienilor. Cui nu i-ar plăcea să fie în turul al doilea la prezidențiale cu George Simion?


Dar împotriva lui Simion, candidatura devine o pleașcă, nu? În general, campania de anul viitor începe să se profileze pe tiparul: partidele clasice, cât de cât europene și democratice, versus tenebrele extremismului antieuropean, de grotă. Ceea ce ne convine, cum spuneam, de minune tuturor.


Întrebarea este dacă acest joc merită. Politicienii, dar mai ales ziariștii au luat-o razna. Mă rog, ar bea și gaz, dar să fie pe gratis. Fac tot felul de scălâmbăieli, doar, doar le va deschide cineva articolul, că de citit prostiile scrise, nimeni nu le citește. Presa are păcatele ei, mari și cu consecințe dezastruoase pentru evoluția țării, dar aici e foarte bine că ia atitudine împotriva acestor gesturi cu tentă legionară.


Rotativa rămâne, noul Guvern va avea un prim-ministru care vine din PSD, iar în acest moment acest nume e Ciolacu, spune liderul social-democrat. Interesul principal este să avem un Guvern cu miniștri buni. Rămân la părerea că nu e bine să stricăm ce funcționează.
Insolentul lider UDMR a comentat că rotativa e ca şi o bătaie bună la cârciumă. Punct și de meditat.
Premierul Nicolae Ionel Ciucă, de ultimă oră, răspunde abia acum întrebărilor primarilor. Nu este oare prea târziu?


Noi, cetățenii de pe zebră credem că da. Gravitatea situației economice implică automat schimbarea. Vocile românilor trebuie auzite. Sunt multe nemulțumiri în țara asta pentru care ar trebuit să ne batem. Ne-am săturat de golani cu patalama. Nu te poate apuca mila doar la spartul târgului. Cum dascălii trebuiesc plătiți la adevărata valoare. Cei care dau performanță societății merită recompensați cum se cuvine. Sunt banii lor, bani munciți.


Nu mai țepuiți România. V-o spune asta un plătitor de taxe și impozite. Vai de noi cu așa viitor. Prefer excelența în longevitate. În viață ești cu ceea ce ai plecat și cu ceea ce rămâi. Eu nu pot pleca fără să-mi plătesc datoriile. Foc!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii