Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Parteneriatul Strategic România – Republica Coreea se dezvoltă și în domeniul naval

Parteneriatul Strategic România – Republica Coreea se dezvoltă și în domeniul naval(113)

Recent a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între porturile Constanța și Busan din Coreea de Sud, un obiectiv fixat în cadrul dialogului purtat la Seul în luna septembrie 2022, semnarea acestui act având o importanță strategică nu doar pentru Marea Neagră și Portul din Constanța, ci pentru întreaga regiune a Mării Negre și chiar pentru întreaga Europă.

Semnarea memorandumului a avut loc în prezența premierului Nicolae Ciucă, a premierului Coreei de Sud, Han Duck-soo, dar și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și cel al Apărării, Bogdan Aurescu.

Cu acest prilej ministrul Grindeanu a evidențiat faptul că semnarea acestui memorandum va aduce o cooperare strânsă în domeniul serviciului portuar și al infrastructurii portuare între cele două state:

Prin #Memorandumul semnat, astăzi, de Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța și Autoritatea Portului sud-coreean Busan, #România are șansa să fie #prezentă pe marile #piețe #asiatice! Semnarea acestui document marchează dezvoltarea relațiilor economice dintre #România și #Coreea de Sud în contextul vizitei la București a premierului sud-coreean, Han Duck-soo. Portul Busan este cel de-al cincilea cel mai tranzitat port după tonajul de marfă din lume și cel mai mare port de transbordare din #Asia de Nord- Est. Cele două autorități portuare vor coopera în domeniul serviciului portuar și al infrastructurii portuare și vor încuraja dezvoltarea traficului de mărfuri între #PortulConstanța și #PortulBusan, pentru toate tipurile de marfă, dezvoltarea transportului Ro-Ro și al transportului de persoane”.

 

Sursa - www.infrapress.ro
 
 

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii