Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
Inaugurarea Locuințelor Protejate și Centrului de Zi pentru Persoanele cu Dizabilități în Chirnogeni, un nou început spre integrare și sprijin comunitar

Inaugurarea Locuințelor Protejate și Centrului de Zi pentru Persoanele cu Dizabilități în Chirnogeni, un nou început spre integrare și sprijin comunitar(199)

Consiliul Județean Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, a inaugurat astăzi, Locuințele Protejate și Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din localitatea Chirnogeni, județul Constanța.

„În strategia de dezvoltare a județului Constanța, un capitol important este asistență socială și protecția copilului. Obiectivul principal este dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități din centrele rezidențiale vechi și înființarea serviciilor alternative pentru îngrijirea și integrarea lor. Astăzi, am inaugurat patru noi Locuințe Protejate și un Centru de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități în Chirnogeni. Aceste facilități vor îmbunătăți viața a 40 de persoane adulte cu dizabilități, transferate dintr-un centru existent. Continuăm eforturile pentru a atinge standardele europene și pentru a oferi sprijinul necesar acestor persoane. Scopul nostru este să consolidăm proiecte și să alocăm buget pentru dezinstituționalizare în întreg județul Constanța. Rămân alături de toți cei aflați în slujba acestei misiuni dificile, care necesită o doză suplimentară de empatie și foarte multă responsabilitate. Sunt dedicat îndeplinirii acestor angajamente.”Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.


Alături de președintele CJC, Mihai Lupu, la inaugurare au fost prezenți, Petre Enciu, vicepreședinte al CJC, Gabriel Monea, administrator public al județului Constanța, Carmen Răducu, director general al DGASPC, Mihai Tomescu, președintele Autorităților Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități , precum și alte oficialități.
 

 

Consiliul Judeţean Constanţa

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii