Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie

UDTR dezvoltă parteneriatele educaţionale cu instituţii de învăţământ din Turcia(1569)

Uniunea Democrată Turcă din România a derulat în perioada 21-24 noiembrie, la Istanbul, un proiect educaţional care a cuprins un schimb de experienţă între inspectorii şcolari din România şi Turcia dar şi semnarea protocolului de înfrăţire dintre Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” din Constanţa şi Şcoala „Mehmetcik” din Istanbul .

În cadrul proiectului a fost organizată şi o masă rotundă la care au participat reprezentanţi ai Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar din Constanţa, profesori care predau limba turcă în şcolile din Dobrogea şi lideri ai Federaţiei Cadrelor Didactice din Europa şi Asia (AVRASYA).

Conform declaraţiilor Directorului Direcţiei Generale Învăţământ în Limba Minorităţilor din cadrul Ministerului Educaţiei, Szöcs Domokoş, „deşi există multe proiecte internaţionale iniţiate de inspectorii de limba maternă din cadrul Direcţiei, complexe şi eficiente sunt parteneriatele educaţionale încheiate cu instituţii de învăţământ din Republica Turcia”.
Proiectul a fost organizat de comisia de învăţământ din cadrul UDTR şi a fost coordonat de preşedintele comisiei, prof. Vildan Bormambet, inspector de specialitate în cadrul Ministerului Educaţiei, cu scopul de a marca „Ziua Profesorului Turc” ce se sărbătoreşte în Republica Turcia la 24 noiembrie.

Conform unui comunicat de presă remis de UDTR, cu acest prilej, profesorii din România au participat la o cină festivă oferită de preşedintele Federaţiei Profesorilor din Europa şi Asia (AVRASYA), Şuayp Özcan la care a luat parte şi Directorul Inspectoratului Şcolar „Üsküdar” din Istanbul, Ilyas Tekin.

În Turcia, cadrele didactice se bucură de un respect deosebit din partea statului, primul profesor turc fiind considerat Mustafa Kemal Atatürk . Printre participanţii la proiect s-au numărat Szöcs Domokoş - director, Direcţia Generală Învăţământ în Limba Minorităţilor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, Vildan Bormambet inspector de specialitate-MEN, inspectorii de specialitate Icbal Anefi, Simina Radoslav, Alina Niţu de la ISJ Constanţa, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 24 „Ion Jalea”, Corina Teodorov, liderul de sindicat Mitică Iosif - preşedinte SLSIP Constanţa şi 20 de profesori care predau limba turcă”.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii