Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Femeile din Forța Civică Constanța luptă împotriva violenței

Femeile din Forța Civică Constanța luptă împotriva violenței(1087)

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor, ce se marchează în fiecare an pe 25 noiembrie, organizația de femei a Forţei Civice Constanta a derulat, în cursul zilei de ieri, un eveniment menit să crească nivelul de conștientizare a opiniei publice cu privire la dimensiunile cauzelor și consecințelor violenţei împotriva femeilor.


Acțiunea a ieșit din tiparul proiectelor convenționale locale, atât prin promovarea sa inedită (mai multe reprezentante ale partidului Forța Civică s-au fotografiat folosind make up care să imite urme de lovituri și au postat pozele pe rețele de socializare), cât și prin faptul că, pornit de la nivel local, proiectul a fost preluat și dezvoltat la nivel national.


Evenimentul a constat într-un marș al protestului împotriva acestui flagel și al solidarității cu femeile în cauză, la care au participat câteva zeci de femei din Forța Civică Constanța (îmbrăcate în negru și machiate pentru a imita lovituri la nivelul feței), marș ce a fost secondat de un seminar interactiv. 


Prezentă la acțiune, Amelia Boroș, președinte al organizației naționale de femei a Forței Civice, a descris, în calitate de psiholog, efectele devastatoare pe termen lung pe care violența fizică le are asupra femeilor care suferă o astfel de traumă.


Totodată, președintele organizației municipale de femei Constanța a Partidului Forța Civică, Mihaela Mătulescu, a subliniat că violența la adresa unei femei nu înseamnă numai maltratare fizică, ci și psihică, presupune utilizarea fricii, a sentimentului de vinovăție, de rușine, a intimidării și umilinței pentru a domina o persoană, fapte pe care statul, prin legislația în vigoare, nici nu le previne și nici nu le pedepsește corespunzător.
Prezent la eveniment, președintele organizației județene Constanța a Forței Civice, deputatul Dănuț Culețu, a salutat inițiativa organizației de femei și s-a declarat îngrijorat de creșterea violenţei, în general, și a celei din sânul familiei, în special.


„Violenţa este o dovadă a primitivismului şi a barbariei. Nu are ce căuta într-o familie, cu atât mai mult cu cât copiii crescuţi într-o asemenea atmosferă, vor fi afectaţi toată viaţa.Trebuie să existe posibilitatea prin lege pentru oricare femeie agresată, chiar şi bărbat, pentru că există şi asemenea cazuri, de a fi apăraţi şi de a fi eliminat acel factor care a dus la actul de violenţă”, a declarat Dănuț Culețu.


De asemenea, președintele organizației municipale Constanța a partidului Forța Civică, Mihai Petre, a punctat că o educație temeinică, sănătoasă, centrată pe rolul familiei în societate încă de pe băncile școlii primare, dublată de înăsprirea pedepselor pentru bărbații care folosesc violența împotrvia femeilor, reprezintă principalele soluții pentru prevenirea și limitarea acestui flagel.


Alma Micu, membru al Forței Civice Constanța a spus că acest eveniment a fost doar un început al unei serii largi de manifestări pe care organizația de femei a partidului Forța Civică le are în vedere în ceea ce privește combaterea violenței domestice, precum și cu privire la alte teme de interes local și național.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
Mohammad Murad Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Pinocchio-ul electoral
scris de Mircea Lungu
Indivizii mor, dar nu și colectivitățile. În ele ipocrizia, delațiunea, minciuna, ura, speranța, resemnarea se păstrează ca și dem(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii