Ce face Zona Metropolitană Constanța cu banii obținuți din fonduri europene(1255)
Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa”, alături de primarii Marian Gălbinașu și Dumitru Chiru au inaugurat, ieri, cele două centre de tineret din comunele Corbu și Lumina construite cu bani din fonduri europene.
„Mă bucur că ne aflăm în comuna Corbu, pentru a inaugura primul Centru de Tineret din cadrul proiectului iniţiat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa care are în vedere construirea a opt astfel de obiective în comunele din judeţul Constanţa. Proiectul nostru a început în 2009, atunci când l-am rugat pe domnul primar Marian Gălbinaşu să identifice o clădire nefuncţională unde să se poată construit acest centru modern pe care îl inaugurăm astăzi. Valoarea totală a acestui proiect a fost de 2.605.556,29 lei, bani nerambursabili obţinuţi prin fonduri europene”, a spus Ani Merlă, managerul de proiect.
Clădirea unde funcționează centrul de tineret are o suprafaţă totală de 682 mp şi este dotată cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii şi va deservi peste 1.945 de tineri. Sala de sport este dotată cu două mese de tenis şi 26 de scaune sportive. Totodată, există o sala unde au fost amenajate 16 calculatoare, patru laptopuri, un videoproiector, un ecran de proiecţii și patru scaune de birou.
La rândul lui, primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, a spus că în centrul de tineret se vor desfăşura și alte activități, cum ar fi organizarea unor spectacole pentru copii în preajma sărbătorilor de iarnă, dar şi organizarea unor activităţi de dansuri moderne, ritmice sau populare. De a, el a spus că intenționează să amenajeze o încăpere ce va fi folosită ca sală de forţă.
De la Corbu, reprezentanții Asociaţiei „Zona Metropolitană Constanţa” au plecat în comuna Lumina unde au inaugurat cel de-al doilea centru de tineret din județul Constanța.
Așadar, începând de ieri și tinerii din Lumina beneficiază de un loc în care vor putea face sport, vor putea picta și vor desfășura activități interactive.
„La fel ca și în comuna Corbu, și acest centru se adresează unui grup țintă de tineri care se vor bucura de sală de calculatoare, de întâlniri, consiliere profesională, de activități culturale și sportive, dar și de tot ceea ce-și va dori Consiliul Local și unitățile școlare din zonă să organizeze”, a declarat Ani Merlă.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ trei milioane de lei și este destinat celor 4.064 de tineri din comuna Lumina, cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani.
„La început eram neîncrezători în obiectivul pentru care plecasem la drum, dar cu eforturile depuse am strâns un pic rândurile. Dintr-o clădire care era în paragină a ieșit un obiectiv super modern, ceea ce-i trebuia comunei Lumina. Un centru de tineret, unde tinerii se vor aduna și vor participa la acțiunile pe care noi le vom face împreună cu ei”, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.
Printre dotările clădirii se numără o sală de calculatoare, o sală de forță, un cabinet medical, dar și un teren de volei complet echipat și un teren de baschet.