Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie

Cum marchează UDTR Ziua Naţională a României(1061)

Uniunea Democrată Turcă din România marchează 95 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, vineri, 29 noiembrie, de la orele 13.00 printr-un spectacol intitulat „Sărbătoarea naţională în sufletele noastre”. Spectacolul se va desfăşura la Palatul Copiilor şi va reuni 100 de elevi din şcolile constănţene.

În cadrul manifestării vor fi premiaţi elevii participanţi la concursurile de desen şi de creaţie literară lansate în şcolile din Constanţa la începutul lunii noiembrie, având ca tematică Ziua Naţională a României.

Evenimentul este organizat de comisia de cultură a UDTR şi este coodonat de preşedintele acestei comisii, Serin Turkoğlu. Serin Turkoğlu a declarat: „am conceput acest proiect cu scopul de a promova simbolurile naţionale în rândurile elevilor fie că sunt români sau etnici turci. Considerăm că prin aceasta, noi etnicii turci din Dobrogea contribuim la menţinerea climatului de respect şi toleranţă interetnică şi interconfesională împământenit în Dobrogea de sute de ani. Nu putem afirma cu prilejul Zilei Naţionale decât, România te iubim-La mulţi ani ! “

La eveniment vor participa preşedintele UDTR Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, muftiul Muurat Iusuf, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai ISJ Constanţa.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii